Αρχείο
Επιλέξτε Φεστιβάλ

ATHICFF #5

5o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | 14-20.11.2022

#AsItWas
but not the same

 

Από τις 14 έως τις 20 Νοεμβρίου 2022, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας παρουσίασε ένα απίθανο μωσαϊκό ηρώων κάθε μεγέθους, χρώματος, είδους και προέλευσης, από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι το διάστημα. Στη φετινή 5η διοργάνωση φιλοξένησε εκπαιδευτικούς, γονείς και λάτρεις του σινεμά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax και ΔΑΝΑΟΣ.

Οι μικροί και μεγάλοι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερες από 100 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από 34 χώρες, οι οποίες αποτυπώνουν την πραγματικότητα και τον πλούτο των πολιτισμών της σύγχρονης κοινωνίας. Οι ήρωες των ταινιών, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται, όπως και να μοιάζουν, όποια ζωή και να ζουν, μπορούν να εμπνεύσουν τα παιδιά και τους εφήβους οι οποίοι αναζητούν τη δική τους ταυτότητα.

Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είχε ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών σκηνοθετών και αφηγήθηκε ιστορίες συμπερίληψης, κατάρριψης στερεοτύπων, περιβαλλοντικής αφύπνισης, ψηφιακής συνείδησης.

Οι παλιοί και νέοι φίλοι του Φεστιβάλ αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από αγαπημένες ενότητες όπως: Μικρά για τα Μικρά, Digital Etiquette, Night Fright, Ζωηροί Φίλοι, Ζωντανή Μεταγλώττιση, Ο Γύρος του Κόσμου σε 80′ κ.ά. Ξεχωριστή θέση είχαν και οι καινούριες θεματικές: Η Γειτονιά μας, Kids’ Picks και Teens’ Picks.  Για τους πολύ μικρούς φίλους του Φεστιβάλ, το Baby & Me επέστρεψε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ το ζωηρό playroom στο φουαγιέ της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος πλημμύρισε με χρώματα και μουσικές!

Τέλος, για πρώτη χρονιά προβλήθηκαν δύο καθολικά προσβάσιμες προβολές για όλους, με τη συνεργασία των TheHappyAct, Liminal και HandsUp. Το κοινό του Φεστιβάλ παρακολούθησε ταινίες προσαρμοσμένες για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα και με ακουστική περιγραφή για άτομα με οπτική αναπηρία.

 

 

Δείτε τις ταινίες εδώ

Video

Image Gallery

Μετάβαση στο περιεχόμενο