Αρχείο
Επιλέξτε Φεστιβάλ

ATHICFF #4

4o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | 13-21.11.2021

Το Φεστιβάλ σε όλη την πόλη!

 

Από τις 13 έως τις 21 Νοεμβρίου, το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών για παιδιά, εφήβους και γονείς. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο κινηματογράφος Cinemax Κηφισιά 1 & 2 και ο κινηματογράφος Δαναός φιλοξένησαν τις προβολές του Φεστιβάλ με 125 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, animation και live action, με υπότιτλους και μεταγλωττισμένες. Οι θεατές ανακάλυψαν ταινίες που μιλούν τη γλώσσα των παιδιών, αγγίζουν θέματα της ηλικίας τους και τα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Σε συνεργασία με τους TheHappyAct και Hands Up, μέρος του προγράμματος έγινε προσβάσιμο σε αυτιστικά άτομα, με νοητική στέρηση και προβλήματα ακοής.

Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με την ταινία κινουμένων σχεδίων ‘Το Δικό μας Αστέρι‘ (The Ape Star, 2021, Λίντα Χάμπεκ), μια τρυφερή ιστορία για ηλικίες 4+, που μιλά για την αγάπη… σε μεγάλα μεγέθη και για την έννοια της μητρότητας, βασισμένη στο best seller της Φρίντα Νίλσον.

Στο ρυθμό του Φεστιβάλ μπήκαν και οι γονείς, παρακολουθώντας μία από τις ταινίες που ξεχώρισε, το ντοκιμαντέρ «Κυνηγώντας την Παιδική Ηλικία» (Chasing Childhood, 2020, Μάργκαρετ Μάνζερ Λόουμπ, Ίντεν Γόρμφελντ) που παρουσιάζει τις απρόσμενες συνέπειες της υπερεμπλοκής των γονιών σε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους και τις επιπτώσεις της υπερπροστασίας σε συνδυασμό με την έλλειψη «ελεύθερου παιχνιδιού».

Από την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου και για 10 ημέρες το Φεστιβάλ συνεχίστηκε διαδικτυακά με δωρεάν ψηφιακές προβολές μέσω της Ψηφιακής Αίθουσας Προβολών Προσβάσιμη για Όλους, η οποία παραμένη διαθέσιμη καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Δείτε τις ταινίες εδώ

Video

Image Gallery

Μετάβαση στο περιεχόμενο