Αρχείο
Επιλέξτε Φεστιβάλ

ATHICFF #6

6o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | 13-19.11.2023

Super Powers – Super Feelings

 

Από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας καλωσόρισε το κοινό του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τους κινηματογράφους Κηφισιά 1 & 2 Cinemax, ΔΑΝΑΟΣ και ΣΙΝΕΑΚ για τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου. Προβολές μικρού και μεγάλου μήκους και εκπαιδευτικά εργαστήρια, συμπλήρωσαν το παζλ του πιο Super Κινηματογραφικού Φεστιβάλ! Μάλιστα, για πρώτη χρονιά τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε πολλαπλούς χώρους και βγήκαν όλα sold out!

Μικροί και μεγάλη επέλεξαν ανάμεσα σε 91 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 32 χώρες που μίλησαν σε παιδιά, εφήβους αλλά και τους γονείς τους, για την αυτοέκφραση, τη διαφορετικότητα και τη χαρά του να είσαι ο εαυτός σου στο υπέροχο ταξίδι προς την ενηλικίωση.

Οι φίλοι του Φεστιβάλ ταυτίστηκαν με τους ήρωες των ταινιών που προβλήθηκαν σε παλιές και νέες ενότητες όπως: Μικρά για τα Μικρά, Ζωηροί Φίλοι, Ζωντανή Μεταγλώττιση, Kids’ Picks, Teens’ Picks, Greek Shorts κ.ά. Φυσικά ξεχώρισαν οι διαχρονικές θεματικές: Η Γειτονιά μας και Περιβάλλον ενώ δεν θα μπορούσαμε να παραλλείψουμε για τους πολύ μικρούς μας φίλους, το Baby & Me. Τέλος, το Φουαγιέ της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος μεταμορφώθηκε χάρη στα έπιπλα της Cozy Kids και χάρη στις Μουτζούρες γέμισε με χαρούμενα και χρωματιστά πρόσωπα που είχαν την ευκαιρία ανάμεσα στις προβολές να συμμετέχουν σε δημιουργική απασχόληση και να γνωρίσουν ένα σκύλο-οδηγό από την Nannuka, καθώς και να απολαύσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα tablets της Samsung.

Για ακόμη μια χρονιά, όλες οι ταινίες ήταν προσβάσιμες με SDH υπότιλους, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην εξοικείωση του γενικού κοινού με τα εργαλεία προσβασιμότητας μέσω της ειδικής εκδήλωσης Συμπερίληψη εν Δράσει. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν για το ίδιο πρόγραμμα 2 προβολές με διαφορετικά εργαλεία προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα, η μία ήταν προσβάσιμη με Ακουστική Περιγραφή, ενώ η άλλη με Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και SDH υπότιτλους.

Στο πλαίσιο των πολύπλευρων δράσεων του, το Φεστιβάλ, φέτος εγκαινιάστηκε μια σειρά πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων οι οποίες απευθύνονταν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου σε μία προσπάθεια ενίσχυσης και εξωστρέφειας της παραγωγής παιδικού και εφηβικού περιεχομένου της χώρας μας. Έτσι, στις 15 και 16 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ξενοδοχείο Stratos Vasilikos Athens πραγματοποιήθηκε το “ATHICFF for Professionals” που περιλάμβανε σεμινάρια και εργαστήρια για νέους επαγγελματίες του χώρου, παρουσιάσεις καλών πρακτικών και ειδικότερα συμπαραγωγών μεταξύ χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και συναντήσεις δικτύωσης μεταξύ Ελλήνων παραγωγών παιδικού περιεχομένου και επιλεγμένων ευρωπαίων συναδέλφων τους και sales agents με στόχο την προώθηση συνεργασίας.

Δείτε τις ταινίες εδώ

Video

Μετάβαση στο περιεχόμενο