Αρχείο
Επιλέξτε Φεστιβάλ

ATHICFF #2

2ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αθήνας | 18-24.11.2019

Φέρτε τους γονείς σας στο Φεστιβάλ!

 

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Αθήνας επανήλθε δυναµικά µε µια διοργάνωση-γιορτή για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους και µε στόχο να προσφέρει διασκέδαση, δηµιουργικότητα, επικοινωνία, συλλογικότητα και εκπαίδευση. Από τις 18-24 Νοεµβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον κινηµατογράφο ΔΑΝΑΟΣ µε εκπαιδευτικές προβολές (18-22/11), ένα πρωτότυπο και απολαυστικό κινηµατογραφικό πρόγραµµα για όλους και ειδικά σχεδιασμένα κινηματογραφικά εργαστήρια για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες (22-24/11).

Με µεγάλο χορηγό την COSMOTE TV το Φεστιβάλ παρουσίασε ένα “γεµάτο” κινηµατογραφικό πρόγραµµα µε ταινίες για όλες τις ηλικίες: το Baby & Me, προβολές με επιλεγµένα κινούµενα σχέδια για παιδιά έως 3 ετών -η ιδανική πρώτη επαφή µε τη µεγάλη οθόνη- σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού της Αθήνας, ταινίες µικρής διάρκειας χωρίς διαλόγους ή µε ζωντανή µεταγλώττιση επί σκηνής για παιδιά έως 8 ετών, ταινίες µε ελληνικούς υπότιτλους για παιδιά που αισθάνονται “µεγάλα”, ένα ειδικά επιλεγµένο πρόγραµµα για εφήβους, εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια αλλά και μια πρωτότυπη προβολή για νέους γονείς με τα μωρά τους, το Crybaby Matinee σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ‘Νύχτες Πρεμιέρας’.

Την αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε η ταινία Μπίντι (Binti, 2019) της Φρεντερίκε Μίγκοµ την Παρασκευή 22 Νοεµβρίου, µε µια ιδιαίτερη, “εκτός έδρας” κινηµατογραφική πρεµιέρα, την οποία το Φεστιβάλ µοιράστηκε µε το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη. Εκτός από την πρεµιέρα τα παιδιά του Χωριού παρακολούθησαν τις προβολές και δραστηριότητες του φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στον Δαναό, ενώ οι θεατές είχαν την ευκαιρία να µάθουν από κοντά περισσότερα για το έργο των Παιδικών Χωριών SOS και πώς µπορούν να συµβάλλουν και οι ίδιοι σε αυτό. Το Φεστιβάλ φιλοξένησε επίσης μαθητές Ε’ και ΣΤ’ των Δημοτικών Σχολείων Αρκιών και Πραμάντων Ιωαννίνων, μαζί με τους συνοδούς τους στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής με την υποστήριξη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη.

Σε συνεργασία με το «TheHappyAct», μέρος του προγράμματος ήταν αισθητηριακά φιλικό για αυτιστικά παιδιά (φιλικός φωτισμός και ήχος, ικανοποιητική απόσταση μεταξύ των θεατών).

Ταυτόχρονα με τις προβολές στην Αθήνα, παιδιά από 6 ετών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ στο Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο, μια δράση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Playroom και Παράλληλες δράσεις στο Φουαγιέ
Στο φουαγιέ της αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής τα παιδιά έπαιξαν με εφαρμογές εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε tablets, με το WRO Football του Stem Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) και με τη διαδραστική εγκατάσταση «Building Hope» του διεθνούς φήμης εικαστικού Μαρκ Χατζηπατέρα, με μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο playroom από την Coco-Mat.

Video

Image Gallery

Μετάβαση στο περιεχόμενο