Αρχείο
Επιλέξτε Φεστιβάλ

ATHICFF #1

1o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | 7-9.12.2018

«Κατάλληλο κάτω των 18»

 

Στην πρώτη του διοργάνωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ επενδύει στη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και με «όχημα» τον κινηματογράφο, ανοίγει ένα παράθυρο διαλόγου με τα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η λογοτεχνία και το θέατρο.

Το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE TV, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας). 74 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από 30 χώρες, σε 22 διαφορετικές γλώσσες, προσκάλεσαν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών σε ένα ευφάνταστο και δημιουργικό 3ημερο. Καλεσμένοι, βραβεία, πρωτότυπες ιδέες, συνέργειες, εργαστήρια κινηματογράφου και αναγνώσεις βιβλίων είναι μερικές από τις δράσεις που πλαισίωσαν το πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ.

Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου με την πρεμιέρα της ταινίας «Η Dilili στο Παρίσι» του Μισέλ Οσελό, παρουσία του σκηνοθέτη, στην οποία ο σπουδαίος animator, μας μεταφέρει στο Παρίσι την εποχή της Μπελ Επόκ.

Για ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά τα οποία δεν είναι σε ηλικία να διαβάσουν υπότιτλους, το Φεστιβάλ εγακινίασε τη ζωντανή μεταγλώττιση όπου κατά τη διάρκεια της ταινίας, δύο ηθοποιοί ζωντανά στη σκηνή μεταγλωττίζουν τους ρόλους της ταινίας.

Εκπαιδευτικά προγράμματα – Παράλληλες δράσεις στο Φουαγιέ

Σε συνεργασία με το Παιδικό Μουσείο και την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων, οι μικροί θεατές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κινηματογραφικά εργαστήρια, να περιπλανηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους παιδικούς χώρους και παιδικές βιβλιοθήκες, να παρακολουθήσουν αναγνώσεις παιδικών βιβλίων από τους ξεχωριστούς καλεσμένους του Φεστιβάλ και να λάβουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια τεχνολογίας.

«Μπες και συ στο… πλάνο!» | Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Τα παιδιά ζωγραφίζουν μια σκηνή από μια ταινία ή ιστορία, συνθέτουν το δικό τους μοναδικό πλάνο και με… μαγικό τρόπο μπαίνουν κι εκείνα και γίνονται ήρωες στο έργο τους

«Φως στην οθόνη… με τον φακό της Σάρλοτ!» | Εκδοτικός οίκος Μέλισσα, φορέας Opus, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού
Βιβλιοεργαστήρι εμπνευσμένο από το βιβλίο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης [ΜοΜΑ] «Η μικρή Σάρλοτ σκηνοθέτις»

Ανακαλύπτοντας τον κόσμο του Stop Motion Animation | The storytelling gene
Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 8-12 ετών

Eργαστήρια κινηματογράφου στην Αίθουσα MC2: Η μαγεία του σινεμά | The storytelling gene
Εργαστήριο κινηματογράφου για παιδιά 5-7 ετών

Video

Image Gallery

Μετάβαση στο περιεχόμενο