Ομάδα

Ομάδα

Καλλιόπη Χαραλάμπους

Διευθύντρια

Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Μητέρα, παραγωγός θεάτρου και τηλεόρασης. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό Θεάτρου στο Royal Academy of Dramatic Arts & King’s College στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο και έχει διευθύνει και επιβλέψει τηλεοπτικά events μεγάλης κλίμακας για νέους.

Θοδωρής Κουτσαύτης

Γενικός Διευθυντής

Μετά από σπουδές στο θέατρο και τον κινηματογράφο στο Παρίσι εργάστηκε για χρόνια ως συνεργάτης επικοινωνίας σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Γαλλία. Είναι συνιδρυτής της πλατφόρμας Paper to Film που φέρνει σε επαφή σεναριογράφους με παραγωγούς ενώ διετέλεσε καθήκοντα ακόλουθου για τα οπτικοακουστικά μέσα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και διευθυντή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος.

Louise Johansen

Σύμβουλος προγράμματος

Σύμβουλος Βιομηχανίας και Προγράμματος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Υπεύθυνη προγράμματος φεστιβάλ για περισσότερα από 15 χρόνια ενώ έχει ζήσει και εργαστεί στην Κοπεγχάγη, το Ρέικιαβικ και τώρα έχει εγκατασταθεί στην Πράγα. Έχει εργαστεί στις διεθνείς σχέσεις και επικοινωνία για διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου. Event και concert curator με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Παραγωγός ανεξάρτητων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Μέλος της Δανέζικης Ακαδημίας Κινηματογράφου και ιδρύρια της “Sane Cinema”, μιας πρωτοβουλίας για την ψυχική υγεία στη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Μάρα Θεοδωροπούλου

Διευθύντρια προγράμματος
Διευθύντρια Προγράμματος στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει πτυχίο στην Επικοινωνία & ΜΜΕ, μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο και διδακτορικό στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Έγραφε για σινεμά και μουσική στο Glamour, έφτιαχνε εκπομπές στο MAD TV, ήταν αρχισυντάκτρια του Jumping Fish. Γράφει για ταινίες στο Popaganda.

Κάτια Παπασπηλιοπούλου

Διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών προβολών

Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει πτυχίο Φιλοσοφίας και μεταπτυχιακό Διαχείρισης Πολιτιστικών Οργανισμών. Έχει εργαστεί σε πολλούς πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Ρόζυ Διαμαντάκη

Διευθύντρια Παραγωγής

Σπούδασε Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό με εξειδίκευση στην Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Ιστορία της Τέχνης στο Παρίσι και έκανε μεταπτυχιακό στην Tουριστική Αξιοποίηση των Πολιτιστικών Χώρων (Paris 1-La Sorbonne). Έχει συνεργαστεί με μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην παραγωγή και προβολή εκδηλώσεων, ενώ δραστηριοποιείται και στον τουριστικό τομέα.

Ορνέλα Κουτρόλλη

Υπεύθυνη Συντονισμού Φεστιβάλ

Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Έχει συμμετάσχει στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ως εθελόντρια. Ανήκει στην ομάδα “inbetween” και ένα από τα projects τους, με τίτλο “Inspired by Hamlet”, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Video Art Μηδέν το 2021. Έχει παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων σχετικά με τον κινηματογράφο και την σκηνοθεσία κινηματογράφου.

Μαρίζα Παπαδημητρίου

Υπεύθυνη Συντονισμού Υλικών Προγράμματος

Υπεύθυνη διακίνησης ταινιών του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο στο Middlesex University στο Λονδίνο. Εργάζεται ως freelance videographer και μοντέρ.

Έλλη Δούκα

Υπεύθυνη επικοινωνίας και media relations

Υπεύθυνη για την επικοινωνία του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει διαχειριστεί σημαντικά έργα σε επίπεδο corporate επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης εκδηλώσεων για εμβληματικούς επιχειρηματικούς ομίλους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σημαντικά brands. Είναι κάτοχος MA in Management Communications and Public Relations από το Emerson College, Boston, USA. Εργάζεται ως freelancer στο χώρο της επικοινωνίας.

Λίνα Γιάνναρου

Content creator

Δημιουργία περιεχομένου για τo Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Εργάζεται στην Καθημερινή ως δημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά και σάιτ. Έχει ένα γιο.

Ευγενία Δελιαλή

Ηθοποιός, Μεταγλωττίσεις

Έχει σπουδάσει υποκριτική και χορό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως performer σε παραστάσεις και ως voice over actor.
Είναι απόφοιτος του εκπαιδευτικού προγράμματος “Το θέατρο στην εκπαίδευση” στο εργαστήρι Ξένιας Καλογεροπούλου-Θωμά Μοσχόπουλου.
Είναι υπεύθυνη εργαστηρίων για παιδιά και εφήβους στο θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο.
Αναλαμβάνει την διεύθυνση και εκτέλεση παραγωγής σε φεστιβάλ κινηματογράφου, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως social media manager για επιχειρήσεις και brands.

Έρρικα Ζαχαροπούλου

Βοηθός προγράμματος

Βοηθός Προγράμματος στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ και Επιμέλεια Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Εργάζεται ως επιμελήτρια κινηματογράφου και κινηματογραφίστρια. Από το 2016, έχει συνεργαστεί με κινηματογραφικά φεστιβάλ και οργανισμούς στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Sundance Channel κατα τη διάρκεια του Sundance London ’16, το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κινηματογράφου της Γλασκώβης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου και το Κέντρο Μοντέρνων Τεχνών της Γλασκώβης.

Σοφία Θαλασσινού

Βοηθός εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Είναι απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά με μεταπτυχιακό στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού με κατεύθυνση την Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο. Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ έχει κάνει πρακτική σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς, από μουσεία μέχρι εταιρείες παραγωγής. Έχει εργαστεί σε εταιρείες παραγωγής για σειρές ντοκιμαντέρ και παραγωγή φεστιβάλ, ενώ τώρα έχει αναλαμβάνει το ρόλο της βοηθού στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Επιστημονική σύμβουλος, Δραματουργός

Θεατρολόγος, θεατροπαιδαγωγός, δραματουργός και σκηνοθέτις. Εχει σκηνοθετήσει, τα προηγούμενα 20 χρόνια, παραστάσεις για εφήβους, θεατρικούς περιπάτους και θεάματα site specific για όλη την οικογένεια. Ως δραματουργός έχει συνεργαστεί κυρίως με θιάσους χορού και χοροθεάτρου. Εχει δημιουργήσει καλλιτεχνικούς εκπαιδευτικούς θεσμούς με τελευταίο το “Λύκειο Επιδαύρου” στο Φεστιβάλ Αθηνών. Διδάσκει θέατρο και κινηματογράφο σε δραματικές σχολές και σχολεία και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την αναπτυξη και προώθηση του κινηματογράφου στο ανήλικο και το ενήλικο κοινό ( DISFF, Olympia IFF, ATHICFF, Ε.Κ.Κ.,κ.ά.)

Κέλλυ Μωραϊτη

Επιστημονική σύμβουλος, Ψυχολόγος

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και διδακτορικές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια στη Συστημική (οικογενειακή) θεραπεία. Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Συνεργάζεται με τη «Μέριμνα» – εταιρεία για τη φροντίδα οικογενειών στην ασθένεια και το θάνατο, καθώς είναι εξειδικευμένη σε θέματα απώλειας και τραύματος. Διδάσκει και εποπτεύει σπουδαστές στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στον τομέα της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος και είναι μέλος του ΣΕΨ.

Αλέξανδρος Σιάτρας

Ηθοποιός, Μεταγλωττίσεις

Απόφοιτος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της σχολής του Ωδείου Αθηνών, με βασικό καθηγητή του τον Αργύρη Ξάφη. Έχει δουλέψει στο χώρο του θεάτρου με σκηνοθέτες όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς κ.α. αλλά και σε χοροθεατρικές παραστάσεις με την Αμάλια Μπένετ και τη Γιώτα Καλλιμάνη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπως και στο εξωτερικό.

Νεφέλη Παπακυριακοπούλου

Σκηνογραφική επιμέλεια χώρων κοινού

Aρχιτέκτων, designer και διακοσμήτρια βιτρινών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Technical University of Berlin, Germany και έκανε μεταπτυχιακό στην Τέχνη & Αρχιτεκτονική στην Academy of Fine Arts Vienna, Austria. Έχει διδάξει σε παιδικά εργαστήρια με θέμα την αρχιτεκτονική και την κατανόηση του χώρου μέσα από το παιχνίδι. Είναι ιδρυτικό μέλος του Mum Institute, φιλανθρωπικού οργανισμού που στοχεύει στην κοινωνική ενσωμάτωση παιδιών και εφήβων που ζουν σε δομές φιλοξενίας.

Μία Αλικάκη

Motion Graphics Designer

Αρμοδιότητα της είναι να πλαισιώνει με κινούμενα γραφικά τα προωθητικά βίντεο του στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Εργάστηκε ως Art Director στο μουσικό κανάλι MAD TV για αρκετά χρόνια καθώς και στην συνδρομητική πλατφόρμα FOX International Channels Greece. Από το 2016 εργάζεται ως freelance motion graphics artist και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες παραγωγής.

Πανδώρα Μαμελετζή

Υπεύθυνη Παραγωγής Industry

Σπούδασε Επικοινωνία και Μ.Μ.Ε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο στο University College London. Εργάστηκε στην Ολυμπιάδα της Αθήνας και στο London International Documentary Festival. Για 10 χρόνια ήταν σε εταιρίες κινηματογραφικής διανομής είτε ως υπεύθυνη γραφείου τύπου, είτε ως brand manager στο τμήμα marketing, προωθώντας ταινίες των Disney, Universal και Sony Pictures για παιδικό κοινό. Γράφει για κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές.

Δέσποινα Βακαλίδη

Υπεύθυνη Φιλοξενίας

Σπούδασε στο τμήμα Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο. Έχει επικεντρωθεί στην εκμάθηση ξένων γλωσσών για την πραγμάτωση της διαπολιτισμικής διαμεσολάβησης και επικοινωνίας. Πραγματοποίησε πρακτική άσκηση στο τμήμα πολιτιστικών βιομηχανιών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Έχει εργαστεί στον τομέα της φιλοξενίας, σε καθήκοντα υποδοχής σε ξενοδοχείο.

Αμάντα Λιβανού

Πρόεδρος ΑΜΚΕ

Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Παραγωγός και ιδρύτρια της Neda Film. Σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στο London School of Economics. Παραγωγός και συμπαραγωγός 20 ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2013-2016). Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου – Sundance Institute Alumni. Επιλεγμένη Φιλμογραφία: «Screaming Jay Hawkins I Put A Spell On Me», του Νίκου Τριανταφυλλίδη, “Πίσω Πόρτα», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Μια Μέρα τη Νύχτα» του Γιώργου Πανουσόπουλου, “L” του Μπάμπη Μακρίδη, «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, “Park”, της Σοφίας Εξάρχου, «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο