Ομάδα

Ομάδα

Καλλιόπη Χαραλάμπους

Διευθύντρια

Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Μητέρα, παραγωγός θεάτρου και τηλεόρασης. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό Θεάτρου στο Royal Academy of Dramatic Arts & King’s College στο Λονδίνο. Έχει συνεργαστεί στο θέατρο και έχει διευθύνει και επιβλέψει τηλεοπτικά events μεγάλης κλίμακας για νέους.

Louise Johansen

Σύμβουλος προγράμματος

Σύμβουλος Προγράμματος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Υπεύθυνη προγράμματος φεστιβάλ για περισσότερα από 10 χρόνια – CPH PIX (Copenhagen) και FEBIOFEST (Prague). Γράφει για μουσική και κινηματογράφο. Έχει εργαστεί στις διεθνείς σχέσεις και επικοινωνία για διάφορα φεστιβάλ κινηματογράφου. Event και concert curator με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης. Παραγωγός ανεξάρτητων ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Μέλος της Δανέζικης Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Μάρα Θεοδωροπούλου

Διευθύντρια προγράμματος
Διευθύντρια Προγράμματος στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει πτυχίο στην Επικοινωνία & ΜΜΕ, μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο και διδακτορικό στην Μπρίτνεϊ Σπίαρς. Έγραφε για σινεμά και μουσική στο Glamour, έφτιαχνε εκπομπές στο MAD TV, ήταν αρχισυντάκτρια του Jumping Fish. Γράφει για ταινίες στο Popaganda.

Κάτια Παπασπηλιοπούλου

Διευθύντρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σχολικών προβολών

Διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει πτυχίο Φιλοσοφίας και μεταπτυχιακό Διαχείρισης Πολιτιστικών Οργανισμών. Έχει εργαστεί σε πολλούς πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Μαρίζα Παπαδημητρίου

Υπεύθυνη συντονισμού

Υπεύθυνη Συντονισμού του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακό στον Κινηματογράφο στο Middlesex University στο Λονδίνο. Εργάζεται ως freelance videographer και μοντέρ.

Έλλη Δούκα

Υπεύθυνη επικοινωνίας και media relations

Υπεύθυνη για την επικοινωνία του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Έχει διαχειριστεί σημαντικά έργα σε επίπεδο corporate επικοινωνίας, σχεδιασμού και υλοποίησης εκδηλώσεων για εμβληματικούς επιχειρηματικούς ομίλους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και σημαντικά brands. Είναι κάτοχος MA in Management Communications and Public Relations από το Emerson College, Boston, USA. Εργάζεται ως freelancer στο χώρο της επικοινωνίας.

Λίνα Γιάνναρου

Content creator

Δημιουργία περιεχομένου για τo Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος. Εργάζεται στην Καθημερινή ως δημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με πολλά περιοδικά και σάιτ. Έχει ένα γιο.

Έρρικα Ζαχαροπούλου

Βοηθός προγράμματος

Βοηθός Προγράμματος στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Σπούδασε Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ και Επιμέλεια Κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης. Εργάζεται ως επιμελήτρια κινηματογράφου και κινηματογραφίστρια. Από το 2016, έχει συνεργαστεί με κινηματογραφικά φεστιβάλ και οργανισμούς στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως το Sundance Channel κατα τη διάρκεια του Sundance London ’16, το Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Κινηματογράφου της Γλασκώβης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αιγαίου και το Κέντρο Μοντέρνων Τεχνών της Γλασκώβης.

Ορνέλα Κουτρόλλη

Βοηθός παραγωγής

Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου. Έχει συμμετάσχει στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ως εθελόντρια. Ανήκει στην ομάδα “inbetween” και ένα από τα projects τους, με τίτλο “Inspired by Hamlet”, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Video Art Μηδέν το 2021.

Μαρίλια Ζακοπούλου

Βοηθός παραγωγής

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει εργαστεί στο Προξενείο της Ελλάδας στην Στουτγάρδη και έχει δουλέψει εθελοντικά στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Είναι φοιτήτρια υποκριτικής στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή “ΙΑΣΜΟΣ”.

Κέλλυ Μωραϊτη

Επιστημονική σύμβουλος, Ψυχολόγος

Πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και διδακτορικές σπουδές στην Ψυχολογία της Υγείας. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία και στη συνέχεια στη Συστημική (οικογενειακή) θεραπεία. Δουλεύει ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, παιδιά και εφήβους. Συνεργάζεται με τη «Μέριμνα» – εταιρεία για τη φροντίδα οικογενειών στην ασθένεια και το θάνατο, καθώς είναι εξειδικευμένη σε θέματα απώλειας και τραύματος. Διδάσκει και εποπτεύει σπουδαστές στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στον τομέα της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος και είναι μέλος του ΣΕΨ.

Ευγενία Δελιαλή

Ηθοποιός, Συνεργάτης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Μεταγλωττίσεις

Έχει σπουδάσει υποκριτική και χορό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται ως performer σε παραστάσεις και ως voice over actor. Αναλαμβάνει την διεύθυνση και εκτέλεση παραγωγής σε φεστιβάλ κινηματογράφου, θεατρικές παραστάσεις και εκδηλώσεις. Τα τελευταία χρόνια δουλεύει ως social media manager για επιχειρήσεις και brands.

Αλέξανδρος Σιάτρας

Ηθοποιός, Μεταγλωττίσεις

Απόφοιτος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της σχολής του Ωδείου Αθηνών, με βασικό καθηγητή του τον Αργύρη Ξάφη. Έχει δουλέψει στο χώρο του θεάτρου με σκηνοθέτες όπως ο Σταμάτης Φασουλής, ο Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς κ.α. αλλά και σε χοροθεατρικές παραστάσεις με την Αμάλια Μπένετ και τη Γιώτα Καλλιμάνη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όπως και στο εξωτερικό.

Νεφέλη Παπακυριακοπούλου

Σκηνογραφική επιμέλεια χώρων κοινού

Aρχιτέκτων, designer και διακοσμήτρια βιτρινών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Technical University of Berlin, Germany και έκανε μεταπτυχιακό στην Τέχνη & Αρχιτεκτονική στην Academy of Fine Arts Vienna, Austria. Έχει διδάξει σε παιδικά εργαστήρια με θέμα την αρχιτεκτονική και την κατανόηση του χώρου μέσα από το παιχνίδι. Είναι ιδρυτικό μέλος του Mum Institute, φιλανθρωπικού οργανισμού που στοχεύει στην κοινωνική ενσωμάτωση παιδιών και εφήβων που ζουν σε δομές φιλοξενίας.

Μία Αλικάκη

Motion Graphics Designer

Αρμοδιότητα της είναι να πλαισιώνει με κινούμενα γραφικά τα προωθητικά βίντεο του στο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Εργάστηκε ως Art Director στο μουσικό κανάλι MAD TV για αρκετά χρόνια καθώς και στην συνδρομητική πλατφόρμα FOX International Channels Greece. Από το 2016 εργάζεται ως freelance motion graphics artist και συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες παραγωγής.

Αμάντα Λιβανού

Πρόεδρος ΑΜΚΕ

Ιδρυτικό μέλος του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. Παραγωγός και ιδρύτρια της Neda Film. Σπούδασε Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες στο London School of Economics. Παραγωγός και συμπαραγωγός 20 ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (2013-2016). Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου – Sundance Institute Alumni. Επιλεγμένη Φιλμογραφία: «Screaming Jay Hawkins I Put A Spell On Me», του Νίκου Τριανταφυλλίδη, “Πίσω Πόρτα», του Γιώργου Τσεμπερόπουλου, «Μια Μέρα τη Νύχτα» του Γιώργου Πανουσόπουλου, “L” του Μπάμπη Μακρίδη, «Λάμπουν στο Σκοτάδι» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, “Park”, της Σοφίας Εξάρχου, «Οίκτος» του Μπάμπη Μακρίδη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο