Αρχείο
Επιλέξτε Φεστιβάλ

ATHICFF #3 – Digital

3o Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας | 14-22.11.2020

H digital κινηματογραφική γιορτή των παιδιών

 

Το 3o Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας προσαρμοσμένο στα δεδομένα της εποχής διεξήχθη αποκλειστικά online από τις 14 έως τις 22 Νοεμβρίου 2020. Το πλούσιο πρόγραμμά του φιλοξενήθηκε διαδικτυακά μέσα από το site του Φεστιβάλ σε μια ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα όπου μικροί και μεγαλύτεροι φίλοι σε Ελλάδα και Κύπρο παρακολούθησαν τις ταινίες δωρεάν!

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τη συνεργασία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Καλλίστη, το Φεστιβάλ παρουσίασε ένα διευρυμένο πρόγραμμα για κάθε οικογένεια, εμπλουτισμένο με νέες θεματικές για παιδιά από 2 ετών έως και την εφηβεία.

Μέρος του Φεστιβάλ (31 ταινίες μικρού μήκους) ήταν προσβάσιμο σε αυτιστικά άτομα, σε άτομα με δυσκολία στην κατανόηση και με νοητική αναπηρία. Μέσω της γλώσσας easy2read η οποία «μεταφράζει» τα κείμενα κάνοντάς τα πιο κατανοητά, όλο το site του Φεστιβάλ έγινε προσβάσιμο στις παραπάνω ομάδες.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

 

WEBINAR ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ: Με αφορμή την προβολή ταινιών από το σχολικό πρόγραμμα, το Φεστιβάλ διοργάνωσε μια σειρά από διαδραστικά ψηφιακά σεμινάρια (webinars) για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ: Με αφορμή ταινίες του προγράμματος, διοργανώθηκαν ψηφιακές συζητήσεις για γονείς παιδιών Δημοτικού και εφήβων. Η υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Κάτια Παπασπηλιοπούλου και η Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος Κέλλυ Μωραΐτη, συζήτησαν με τους γονείς για θέματα που τους απασχολούν. 

Video

Image Gallery

Μετάβαση στο περιεχόμενο