Μια ομάδα νεαρών ακτιβιστών στην Δανία, προσπαθεί να μάθει τους κανόνες για την μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στη χώρα κατά 70% μέχρι το 2030. Tι προσωπικές θυσίες θα χρειαστεί να κάνουν οι νέοι, αλλά και οι πολιτικοί, προκειμένου η Δανία να κερδίσει το πράσινο στοίχημα;
● Φι Άμπο ● 98' ● Δανία
O 16χρονος Αμερικανός, ο Όστιν Τέστερ, που μόλις έχει ξεκινήσει να ποστάρει live στο Ίντερνετ, ονειρεύεται να γίνει ο επόμενος σταρ του διαδικτυακού οικοσυστήματος.
● Λίζα Μάντελαπ ● 99' ● ΗΠΑ
Στη σημερινή εποχή, η ώρα για παιδικό παιχνίδι μειώνεται συνεχώς, δίνοντας συχνά τη θέση της στο συναισθηματικό άγχος.Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις απρόσμενες συνέπειες της υπερεμπλοκής των γονιών σε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους.
● Μάργκαρετ Μάνζερ Λόουμπ, Ίντεν Γόρμφελντ ● 80' ● ΗΠΑ
● Αλέξανδρος Τσιλιφώνης ● 7' ● Ελλάδα
Το χάσμα των φύλων στον ανταγωνιστικό κόσμο του αμερικάνικου σχολικού σκακιού έρχεται στο προσκήνιο μέσα από αυτό το απολαυστικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστριες μικρές σκακίστριες.
● Τζένι Σβάϊτσερ Μπελ ● 4' ● ΗΠΑ

Ούκι

Uki

Στην παγωμένη Αλάσκα, ένα μικρό κορίτσι θέτει ερωτήματα για την απόσταση, τη μοναξιά και τη βαρεμάρα.
● Μοέμα Ούμαν ● 4' ● Βραζιλία/ΗΠΑ/Αργεντινή
● Γιόρεν Σλετς, Ρενάτε Ράμαν ● 19' ● Βέλγιο
Αυτό το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Τσάρλι, ένα 10χρονο αγόρι με σύνδρομο Άσπεργκερ. Είναι περήφανος για τη διάγνωσή του, αλλά καμιά φορά εύχεται να έμοιαζε λίγο περισσότερο στα άλλα αγόρια της τάξης του.
● Πία Στρέμε ● 15' ● Νορβηγία
● Τζο Άννα Έντμισον ● 8' ● ΗΠΑ
Σε αυτό το ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων, η Γιολάντα Μόργκαν ανακαλεί τις εμπειρίες από το ρατσισμό που έχει βιώσει και αναλογίζεται τον αντίκτυπό τους.
● Xάνα Άνταμς, Κολ Μπακάνι, Μαξ Εντμάϊερ ● 4' ● ΗΠΑ
Μετάβαση στο περιεχόμενο