Σπάνια η τρικυμιώδης φύση της εφηβικής ηλικίας παρουσιάζεται με τέτοια αυθεντικότητα και κατανόηση από μια πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτη όπως στο Τέλειο 10άρι της Έβα Ράιλι, μια ταινία για το γλυκό θρίαμβο ενός κοριτσιού ενάντια στις προσωπικές δυσκολίες.
● Έβα Ράιλι ● 84’ ● Ηνωμένο Βασίλειο
Για τους περισσότερους, το καλοκαίρι του πρώτου φιλιού και του πρώτου έρωτα μένει χαραγμένο στη μνήμη για πάντα. Η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου Η Ζωή Χωρίς την Σάρα Άματ είναι ένας ύμνος σε αυτή την ιερή στιγμή και ανάμνηση.
● Λόρα Ζάου ● 75΄ ● Ισπανία

Διάλειμμα

Intermission

Πού θα φτάσουν τρεις κολλητοί προκειμένου να δουν δωρεάν στο τοπικό τους multiplex τη νέα ταινία του franchise The Fast & The Furious;
● Άντονι Λεμέτρ ● 16' ● Γαλλία

Λεβάντα

Lavande

Δύο διαμετρικά αντίθετοι έφηβοι θα ενωθούν αναπάντεχα μετά την αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού.
● Αλεξάντρα Ναούμ ● 13' ● Γαλλία

Τρίτη 8 με 6

Tuesday From 8 To 6

Η Νεβίν, μια σχολική βοηθός, είναι πλήρως αφοσιωμένη στην κάπως ζόρικη δουλειά της, στην οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωποι με δασκάλους, διοικητικό προσωπικό και μαθητές.
● Σεσιλιά ντε Αρς ● 26' ● Γαλλία

Μις Σαζέλ

Miss Chazelles

H Κλάρα και η Μαρί είναι αντίπαλες. Η Μαρί κέρδισε ένα διάσημο διαγωνισμό ομορφιάς, ενώ η Κλάρα ήρθε δεύτερη.
● Τομάς Βερνέ ● 22' ● Γαλλία
Τρεις κοπέλες με προνομιούχες ζωές συναντιούνται με σκοπό να γυρίσουν μια ταινία που θα τις φτάσει μέχρι τα Όσκαρ με το κοινωνικό μήνυμά της. Είναι πραγματικά προοδευτικές ή εντελώς άσχετες;
● Πόπι Γκόρντον ● 14' ● ΗΠΑ

Το Βίντεο Κλιπ

The Music Video

Είναι τέλειο να κάνεις παρέα με το μεγαλύτερο αδελφό σου και τους κολλητούς του, αλλά τι γίνεται όταν καταλήγεις να υποδύεσαι το κοριτσίστικο κλισέ μπροστά στα μάτια τους; Τα βάζεις με το hip-hop.
● Καμίλ Πουαριέ ● 14' ● Καναδάς
Μια κοπέλα πετυχαίνει μια ομάδα αγοριών στη βραδινή της έξοδο και δέχεται την πρότασή τους να τους κάνει παρέα στο σκάφος τους.
● Τζούλια Τέλιν ● 15' ● Σουηδία
Είναι πάντα δύσκολο να ταιριάξεις με τους συμμαθητές σου, αλλά είναι ακόμα δυσκολότερο να υπερασπιστείς γενναία έναν περιθωριοποιημένο.
● Ίβο Βαν Αρτ ● 12' ● Ολλανδία
Μετάβαση στο περιεχόμενο