Για δεύτερη χρονιά, μια ομάδα σινεφίλ μαθητών και μαθητριών της B΄ και Γ΄ Γυμνασίου ανέλαβε ρόλο επιμελητή προγράμματος. Η μαθητική επιτροπή είδε, συζήτησε και επέλεξε τις πέντε (5) ταινίες της ενότητας, που αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία από το στρατό ως τα social media.
● 88'
Πώς αυτοπροσδιοριζόμαστε σε έναν κόσμο όπου οι οθόνες μπορούν να είναι ένα παράθυρο στον κόσμο αλλά ταυτόχρονα και μια αντανάκλασή μας;
● Χόγια Τομ ● 85΄ ● Γερμανία
Σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος που έχει κατακτήσει τις καρδιές των εφήβων στην παγκοσμίως (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), ήρωας είναι ο 15χρονος Άρι, που ζει με περιφρόνηση και φόβο για τους γύρω του. Όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει στη δημοτική πισίνα τον Ντάντε.
● Άιτς Αλμπέρτο ● 106' ● ΗΠΑ

Okthanksbye

Για μαθητές από Β' Γυμνασίου

● Νικόλ Βαν Κίλσντονκ ● 90’ ● Ολλανδία
Ένα καλοκαίρι η Αμέλια θα ανακαλύψει τον παράνομο δεσμό της μαμάς της, αρνούμενη να πιστέψει όσα είδε θα το σκάσει από το σπίτι μαζί με τον Επαμεινώνδα, τον πρώτο της έρωτα. Θα ζήσουν μια περιπέτεια δοκιμάζοντας τους εαυτούς τους και όποιον συναντήσουν στο διάβα τους, καταλήγοντας στο τέλος της βραδιάς και πάλι παιδιά στα χέρια των γονιών τους.
● Αντζελίκα Κατσά ● 17΄ ● Ελλάδα
Ο Φλόριαν είναι εθισμένος με το Ίνσταγκραμ και τραβάει αμέτρητες σέλφι, μέχρι που ξαφνικά γίνεται αόρατος και πρέπει να παλέψει για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των διαδικτυακών του ακολούθων.
● Γιόρις εν Μαριέκε ● 9΄ ● Ολλανδία
Ο Αρχιτέκτονας Α δεν είναι ένας συνηθισμένος αρχιτέκτονας. Κατασκευάζει σπίτια σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του κάθε πελάτη, συλλέγοντας υλικά από την ίδια τους τη ζωή. Θα καταφέρει να χτίσει άραγε το δικό του σπίτι;
● Τζον Λι ● 25΄ ● Νότια Κορέα
Ένα οδοιπορικό στην σχέση μαμάς και κόρης καθώς παρακολουθούν μαθήματα γαλλικών στην Μασσαλία. Μια ιστορία για την διαδικασία του αποχαιρετισμού.
● Έμα Μπάντερχόρστ ● 19΄ ● Ολλανδία
Μετάβαση στο περιεχόμενο