Οι φυλές των εφήβων

6 ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 13+ συνολικής διάρκειας 75'

Αφιέρωμα περιβάλλον

7 ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 13+ συνολικής διάρκειας 80'

Μία νεαρή Γαλλίδα που κατάγεται από τη Σενεγάλη είναι φοιτήτρια νομικής που παίζει συχνά ποδόσφαιρο με τα παιδιά της γειτονιάς. Ωστόσο, το πάθος της δεν βρίσκει σύμφωνους τους συντηρητικούς γονείς της.
● Φλοράνς Μπαμπά ● 14' ● Γαλλία
Μια κοπέλα που σύντομα θα φύγει από το πολύ βρετανικό οικοτροφείο της, πιέζεται να κρύψει τα φυσικά της μαλλιά και αρχίζει να αναρωτιέται πώς τη βλέπει τελικά ο κόσμος. Μια τρυφερή ωδή στη διαφορετικότητα.
● Εθοσία Χίλτον ● 15' ● Ηνωμένο Βασίλειο
Σε αυτή την κωμωδία, ο Ιβ ταπεινώνεται συνεχώς από τους συμμαθητές του στο σχολείο. Η μόνη του απόδραση είναι η συγχρονισμένη κολύμβηση, στην οποία προπονείται κρυφά τα βράδια. Αλλά όταν το μαθαίνει η Σάρλοτ, μέλος της ομάδας κολύμβησης, ο Ιβ δεν μπορεί να κρυφτεί πια.
● Ματιέ Ρισέν ● 22' ● Γαλλία
«Τι θα γινόταν αν μας έλεγαν ότι ήμασταν δυνατές από την αρχή;» Μια “φυλή” κοριτσιών σέρφερ και σκέιτερ καταρρίπτει τα συναισθηματικά και κοινωνικά εμπόδια στα ανδροκρατούμενα αυτά σπορ και συνειδητοποιεί ότι η δύναμη πηγάζει από την αλληλοϋποστήριξη. Ένα ντοκιμαντέρ με καλοκαιρινά vibes και τις πιο cool φίλες που θα θέλατε να είχατε.
● Τζο Άννα Έντμισον ● 8' ● ΗΠΑ
Σε αυτό το ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων, η Γιολάντα Μόργκαν ανακαλεί τις εμπειρίες από το ρατσισμό που έχει βιώσει και αναλογίζεται τον αντίκτυπό τους.
● Xάνα Άνταμς, Κολ Μπακάνι, Μαξ Εντμάϊερ ● 4' ● ΗΠΑ
Δύο αδέλφια που έχουν χωριστεί από τις κακές επιλογές του μεγαλύτερου, προσπαθούν να επιστρέψουν στο παρελθόν, όμως η επανένωσή τους δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ.
● Ιάνι Ιλομέκι ● 12’ ● Φινλανδία
Ένα απίθανο μουσικό βίντεο κλιπ για την κλιματική κρίση.
● Χενρίκε Ρόθε ● 4' ● Γερμανία
Μέσα σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο από αλυσοπρίονα, οι υλοτόμοι κόβουν με χαρά τα δέντρα που θα χρησιμοποιηθούν ως διακόσμηση για επίδειξη μόδας. Μια σύγχρονη σάτιρα κινούμενων σχεδίων μάς οδηγεί σε μια δίνη αλυσιδωτών αντιδράσεων, χαοτικών και γκροτέσκων.
● Σούκι ● 6’ ● Γαλλία