Ο γύρος του κόσμου σε 80’

5 ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 10+ συνολικής διάρκειας 80'

Love & friendship

6 ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 10+ συνολικής διάρκειας 75'

Είναι 2020 και η Μαργκό έχει κουραστεί να βλέπει κάθε μέρα τον καινούργιο σύντροφο της μαμάς της να προσπαθεί άγαρμπα και υπερβολικά να γίνει φίλος της. Σε μια διαφορετική εποχή, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τo 1942, η Μαργκερίτ περνά τις μέρες της ευχόμενη να επιστρέψει ο στρατιώτης μπαμπάς της από το πεδίο της μάχης. Εξαιτίας ενός μαγικού μπαούλου (που μπορεί να είναι και χρονομηχανή), τα δύο κορίτσια καταλήγουν να αλλάζουν θέσεις και να ζουν η μία τη ζωή της άλλης. Η νέα πραγματικότητα τους χαρίζει νέες προκλήσεις, αλλά παραμένουν ενωμένες. Με 70 χρόνια διαφορά, προσπαθούν να συμφιλιωθούν με το παρόν τους, να ξαναβρούν τους μπαμπάδες τους και να μάθουν λίγη Ιστορία σε αυτή την ακαταμάχητη περιπέτεια για όλη την οικογένεια, γεμάτη ανατροπές (μεταφυσικές και όχι μόνο), ευτράπελα και εκπλήξεις που μόνο ένα ταξίδι στο χρόνο μπορεί να εγγυηθεί.
● Πιερ Κορέ ● 89’ ● Γαλλία
Περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα του αιτήματος για άδεια παραμονής της μητέρας του, ένα έφηβο αγόρι στο Τέξας έρχεται αντιμέτωπο με τις αναμνήσεις που άφησε πίσω του στην Ουγκάντα.
● Λάκι Καραβιάς ● 13' ● ΗΠΑ/Ουγκάντα
H 8χρονη Κάτι από το Αφγανιστάν κρύβεται στο φορτηγό του διανομέα πατέρα της, ενώ εκείνος καλείται να αναλάβει τις ευθύνες του ως ανύπαντρος γονιός προσπαθώντας και να κρατήσει την πρώτη του δουλειά σε μία νέα χώρα. Όσο η σχέση τους αποκτά βάθος, η απειλή του ρατσισμού έρχεται να δοκιμάσει το δεσμό μεταξύ πατέρα και κόρης.
● Ζαμαρίν Βαχντάτ ● 13' ● ΗΠΑ/Γερμανία
Η 11χρονη Ζαντ έχει ένα και μοναδικό στόχο: να λάβει ξανά μέρος στο Grand Prix des Kaolins, το πρωτάθλημα motocross που διοργάνωνε κάθε καλοκαίρι ο πατέρας της μέσα στο λατομείο του. Για ένα μικρό κορίτσι σαν εκείνη το να οδηγήσει ξανά μοτοσικλέτα μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά είναι πεισματάρα.
● Κορεντίν Λεμεταγιέ Λε Μπριζ ● 22' ● Γαλλία

Ούκι

Uki

Στην παγωμένη Αλάσκα, ένα μικρό κορίτσι θέτει ερωτήματα για την απόσταση, τη μοναξιά και τη βαρεμάρα.
● Μοέμα Ούμαν ● 4' ● Βραζιλία/ΗΠΑ/Αργεντινή
Η Βανίλ, μία νεαρή Παριζιάνα που έφτασε πρόσφατα στην Γουαδελούπη, μπαίνει σε μία περιπέτεια γεμάτη μυστήριο γνωρίζοντας απίστευτους χαρακτήρες και ένα μαγικό λουλούδι. Οι διακοπές της υπόσχονται πολλές ανατροπές. Ένα παραμύθι κινουμένων σχεδίων σε live action φόντο.
● Γκιγιόμ Λορέν ● 30' ● Γαλλία
Ένα 10χρονο αγόρι είναι στο αυτοκίνητο με τον μπαμπά του και ακούν ποδόσφαιρο στο ραδιόφωνο. Το αγόρι φοράει τη στολή μιας ηρωίδας καρτούν και φοβάται ότι δεν θα προλάβει να παραστεί σε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού.
● Ισαμπέλα Σαλβέτι ● 10' ● Ιταλία
Σε αυτή την παιχνιδιάρικη κωμωδία, τρία παιδιά ανησυχούν ότι η αγαπημένη τους οδηγός σχολικού λεωφορείου θα είναι μόνη αυτό το καλοκαίρι. Έτσι αποφασίζουν να της βρούν τον ιδανικό σύντροφο.
● Ζόι Μάρτινσον ● 10' ● ΗΠΑ