Το παιχνίδι του κινηματογράφου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Για μαθητές/μαθήτριες προσχολικής εκπαίδευσης (Προνήπιο, Νήπιο) & Α' και Β’ Δημοτικού

Μέσα από τις ταινίες του προγράμματος, τα παιδιά ανακαλύπτουν την αξία της καλοσύνης, της ενσυναίσθησης και της χαράς του να μοιράζονται περιπέτειες με άλλους. Απελευθερώνουν τη φαντασία τους μέσα από διαδραστικά παιχνίδια πριν και μετά την προβολή και παίζουν με τους ήρωες των ταινιών, πυροδοτώντας τη σπίθα της δημιουργικότητας. Μέσα από την προβολή και τα παιχνίδια, θα εξερευνήσουμε τα θαύματα της φύσης και θα ανακαλύψουμε μαζί την ομορφιά και την αρμονία του κόσμου γύρω μας.

Ο Άκι, ένας μικρός ατσούμπαλος σεφ, πρέπει να ετοιμάσει μια νόστιμη πρόταση για το επίσημο δείπνο του βασιλιά. Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει θα στραφεί στους φίλους του για βοήθεια και υποστήριξη.
● Γουάνσι Χούα ● 4’ ● ΗΠΑ
Όταν η μαμά της Μελ θα πετάξει μακριά, θα αναγκαστεί και η ίδια να μάθει πώς να το κάνει. Έχει ζήσει στη φωλιά της αρκετά και, παρά τις συμβουλές των προσεκτικών αδελφών της, θα προσπαθήσει να βρεθεί στον ουρανό… αλλά θα πέσει κατακόρυφα. Μερικά ζώα που κατοικούν ανάμεσα στα δέντρα θα προσπαθήσουν να επέμβουν. Θα καταφέρει άραγε η μικρή Μελ να μάθει να πετάει;
● Γκέιλεν Φο ● 7’ ● ΗΠΑ
Ένας βασιλιάς και μια βασίλισσα έχουν σχεδόν τα πάντα: αγάπη, κάστρα, άλογα, κήπους, κατοικίδια ζώα, αλλά κάτι λείπει. Πού είναι η πριγκίπισσα;
● Ντίνα Βελικόφσκαγια ● 8’ ● Γερμανία
Η Μίνα και το παιχνίδι-φίλος της, ο Τόι, παίζουν στο σκάμμα της παιδικής χαράς χτίζοντας κάστρα. Ξαφνικά, μια ομάδα από παιδιά με ποδήλατα θα καταστρέψουν ό,τι έχουν χτίσει και θα απαγάγουν τον Τόι.
● Κατερίνα Καρχάνκοβα ● 10’ ● Τσεχία, Γαλλία

Η Χήνα

The Goose

Ένα αγόρι ονειρεύεται να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής και να παίζει σε μεγάλα στάδια. Προς το παρόν, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσει τη χήνα που βρίσκεται στην μικρή του αυλή.
● Γιαν Μίκα ● 12' ● Τσεχία, Γαλλία
Ακολουθήστε το μικρό Μαλαμπάρ στις συναρπαστικές του περιπέτειες, καθώς μιλάει στα αστέρια για να μάθει από πού προέρχονται.
● Πατρίκ Βολβ ● 4' ● Γαλλία
Μετάβαση στο περιεχόμενο