3ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το ATHICFF & το Cinekid Festival

Ημερομηνία δημοσίευσης 26.03.2024 Πίσω στην κατηγορία
3ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου από το ATHICFF & το Cinekid Festival

Είσαι επαγγελματίας σεναριογράφος και έχεις μια καταπληκτική ιδέα για σενάριο που απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 12 ετών;

Share

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το Cinekid Festival (Ολλανδία), προκηρύσσουν τον Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου – Cinekid Script LAB, για ταινία μεγάλου μήκους ή και τηλεοπτική σειρά με παιδικό περιεχόμενο που απευθύνεται στις ηλικίες 4 – 12 ετών.

Το Cinekid Script LAB, είναι το πιο αναγνωρισμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου για παιδικό περιεχόμενο και έχει διάρκεια έξι μήνες με συναντήσεις στο Άμστερνταμ και το Βερολίνο, αλλά και διαδικτυακές συναντήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας προσφέρει πλήρη υποτροφία για τους συντελεστές του πρότζεκτ που θα επιλεγεί.
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων είναι η 10η Μαΐου 2024.

Μέχρι σήμερα, δύο Έλληνες δημιουργοί, ο Ζαχαρίας Μαυροειδής και ο Αλέξανδρος Ρέλλος έχουν λάβει υποτροφία από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και έχουν παρακολουθήσει το εξάμηνο πρόγραμμα Cinekid Script LAB για την ανάπτυξη των σεναρίων τους.


Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 3μελή επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:
Τζένη Βαφάκου – Διευθύντρια Προγράμματος Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος ΕΡΤ
Αγγελική Δαρλάση – Συγγραφέας, Θεατρική Συγγραφέας, Σεναριογράφος και Διδάσκουσα Δημιουργικής Γραφής
Αλέξανδρος Ρέλλος – Σκηνοθέτης, Σεναριογράφος


Γνωρίστε την Επιτροπή!

 

Ο Αλέξανδρος Ρέλλος, ο οποίος έλαβε πέρυσι την υποτροφία με το σχέδιο σεναρίου ΚΕΡΑΣΙ & ΖΟΥΚΙΝΙ μάς λέει:

«Η εμπειρία μου ήταν συγκλονιστικά ευχάριστη όχι μόνο γιατί αισθάνομαι έντονα ότι το project μου μετέβη σε υψηλότερο επίπεδο, αλλά επειδή αυτή η εμπειρία ήταν πέρα για πέρα προσωποποιημένη. Αρκετές φορές τέτοια εργαστήρια είναι διεκπεραιωτικά και / ή οι μέντορες δεν έχουν την διάθεση να εμβαθύνουν και να δουν ξεχωριστά το κάθε project και τις ανάγκες του. Ευτυχώς στην περίπτωση του Cinekid δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μάλιστα το ακριβώς αντίθετο. Δεν είχα αντιληφθεί πόσο απαραίτητη ήταν αυτή η εμπειρία για μένα ως σεναριογράφο μέχρι να την ζήσω.».
Την πρώτη χρονιά του προγράμματος (2022) την υποτροφία έλαβε ο Ζαχαρίας Μαυροειδής με το σχέδιο σεναρίου 9 LIVES LEFT.

Τo Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έχει λάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη, ενίσχυση και εξωστρέφεια της παραγωγής οπτικοακουστικού περιεχομένου για παιδιά στη χώρα μας, όπως την παραγωγή μικρού μήκους ταινίας για εφήβους στο πλαίσιο της Ελευσίνας Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, την διεξαγωγή της συνάντησης ATHICFF for Professionals τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και τη διοργάνωση του Διεθνούς Προγράμματος Ανάπτυξης Σεναρίων Kids Kino Lab (Warsaw Kids Film Forum),. 

 Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου Cinekid Script LAB, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

 

Λίγα λόγια για το Cinekid Script LAB
Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου 6μηνης διάρκειας, με 2 δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο και ενδιάμεσα διαδικτυακά σεμινάρια με εκπαιδευτές αναγνωρισμένης αξίας και  πολυετή εμπειρία στον οπτικοακουστικό χώρο και το παιδικό περιεχόμενο. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Πληροφορίες κατάθεσης προτάσεων
Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και οι αιτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

1. Βασικό έντυπο αίτησης διαγωνισμού* που περιλαμβάνει:
o Logline (ελληνικά και αγγλικά – έως 35 λέξεις)
o Σύνοψη (ελληνικά και αγγλικά – έως 250 λέξεις)
o Σύντομη περιγραφή των κύριων χαρακτήρων 
o Πληροφορίες για το project (στάδιο ανάπτυξης έργου, γλώσσα, διάρκεια, κοινό-στόχος, είδος (genre), κινούμενα σχέδια ή live-action, πρωτότυπο έργο / διασκευή / remake
o
Στάδιο ανάπτυξης, γλώσσα, αναμενόμενη διάρκεια, κοινό-στόχος (target audience), είδος (genre), live action / animation, πρωτότυπη ιστορία / προσαρμογή / remake.
o Σημείωμα σεναριογράφου το οποίο απαντά στο ερώτημα «Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε αυτή την ταινία ή σειρά για παιδιά 4-12 ετών;» (έως 250 λέξεις)
o Στοιχεία επικοινωνίας

2. Αναλυτική περιγραφή σεναρίου (treatment) ή ολοκληρωμένη πρώτη γραφή σεναρίου

3. Συνοδευτική επιστολή (letter of motivation) η οποία απαντά στο ερώτημα: « – Γιατί θέλετε να λάβετε μέρος στο Cinekid Script LAB; – Tι περιμένετε να αποκομίσετε από το πρόγραμμα αυτό; – Ποιο θα είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της συμμετοχής σας;»

4. Οικονομικό Πλάνο (συμπεριλαμβανομένης της ήδη υπάρχουσας χρηματοδότησης και του συνολικού προϋπολογισμού – στα αγγλικά)

5. α. Βιογραφικό σεναριογράφου και διαδικτυακούς συνδέσμους σε προηγούμενες ταινίες / άλλα έργα (εφόσον υπάρχουν – στα αγγλικά)

β. Βιογραφικό και σημείωμα σκηνοθέτη (εώς 250 λέξεις, στα αγγλικά – εάν υπάρχει σκηνοθέτης) 

γ. Βιογραφικό και σημείωμα παραγωγού (εώς 250 λέξεις, στα αγγλικά – εάν υπάρχει παραγωγός)

 

 * Οι προτάσεις κατατίθενται στο info@athicff.com μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 10 Μαΐου 2024.

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Με τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό, αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής. 

Λίγα λόγια για το Cinekid Festival: Για περισσότερα από 30 χρόνια, το Cinekid Festival αποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ παιδικού περιεχομένου στην Ευρώπη. Το φεστιβάλ διεξάγεται στο Amsterdam και σε ακόμα 30 σημεία σε όλη την Ολλανδία. Απευθύνεται σε ηλικίες 3 έως 14 ετών και κάθε χρόνο το παρακολουθούν περισσότερα από 50.000 παιδιά, οι οικογένειες τους και διεθνείς προσκεκλημένοι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο