Ομάδα (Κριτική Επιτροπή – Cinekid 2024)

Ομάδα (Κριτική Επιτροπή – Cinekid 2024)

Κριτική επιτροπή

 

Τζένη Βαφάκου

Διευθύντρια Προγράμματος Γενικής Διεύθυνσης Προγράμματος ΕΡΤ

Εργάζεται στον Τομέα Προγράμματος της ΕΡΤ από το 1997. Από το 2011 μέχρι και το 2018 με εξαίρεση την περίοδο Ιούνιος 2013- Μάιος 2015 , ήταν υπεύθυνη του Ξένου Προγράμματος το οποίο συμπεριελάμβανε και το ξένο παιδικό πρόγραμμα.
Από το Νοέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα ασκεί τα καθήκοντα της Δ/ντριας Προγράμματος στη Γενική Δ/νση Προγράμματος της ΕΡΤ.
Το παιδικό πρόγραμμα αποτελεί ένα από τους βασικότερους τομείς της Δ/νσης.
Πρόθεση τους είναι να δωθεί έμφαση στην παραγωγή ελληνικού παιδικού προγράμματος τόσο μέσα από τη γραμμική τηλεόραση όσο και μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX στο άμεσο μέλλον.

Αγγελική Δαρλάση

Συγγραφέας, Θεατρική Συγγραφέας, Σεναριογράφος και Διδάσκουσα Δημιουργικής Γραφής

Ήταν η Ελληνίδα υποψήφια συγγραφέας για το Hans Christian Andersen Award 2024 μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ.
Έχει επανειλημμένως βραβευθεί και διακριθεί για το συγγραφικό της έργο με πιο πρόσφατη την διάκριση για το βιβλίο της «Το αγόρι στο θεωρείο» από την διεθνή κριτική επιτροπή του ΗCAA 24.
Έργα και βιβλία της έχουν μεταφραστεί και μεταφράζονται σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική.
Βιβλία της έχουν διασκευαστεί για θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και κάποια βρίσκονται σε στάδιο προετοιμασίας για ταινίες – σε Ελλάδα κι εξωτερικό.
Θεατρικά της έργα
έχουν επίσης παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Τα βιβλία της στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, Πατάκη και Κάπα Εκδοτική.

Αλέξανδρος Ρέλλος

Σκηνοθέτης / Σεναριογράφος

Αποφοίτησε από το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. ως αριστούχος. Το 2018 έγραψε, σκηνοθέτησε κι έκανε την παραγωγή της μίνι-σειράς Ντοκιμαντέρ Τι Φάση; και δύο από τα επεισόδια της προβλήθηκαν μεταξύ άλλων και στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το σενάριο του μικρού μήκους ΤόληςLive ή (Τορόντο) βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Η ολοκληρωμένη ταινία έλαβε το Ειδικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη στο 44o Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ της Δράμας, Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, Βραβείο Καλύτερης Σπουδαστικής Ταινίας και Βραβείο Κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ του Αιγίου ενώ έχει σημειώσει πάνω από 30 επίσημες συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ.
Ο σκηνοθέτης συμμετείχε στο Sarajevo Talents 2020 και επιλέχθηκε από την Ένωση Ελλήνων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων για τα PACT Workshops 2022 καθώς και από το Oxbelly Labs για το Script Analysis Course 2023 με τον Clive Frayne.
Πρόσφατα έγραψε και σκηνοθέτησε θεατρική παράσταση Anti//Gone: Revolution in Three Acts για λογαριασμό του Intercult και του Theatre in Palm, έργο που παρουσιάστηκε στην Στοκχόλμη τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2023.

Μετάβαση στο περιεχόμενο