ATHICFF x FFF24

Ημερομηνία δημοσίευσης 02.04.2024 Πίσω στην κατηγορία
ATHICFF x FFF24

Για ακόμη μια χρονιά η συνεργασία του Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με το Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ελλάδος συνεχίζεται με πληθώρα προβολών και δράσεων!

Share

Με μεγάλη μας χαρά συμμετέχουμε και φέτος στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Πιστό στο ανοιξιάτικο σινεφίλ ραντεβού του το 24ο Festival du Film Francophone de Grèce επιστρέφει 2-10 Απριλίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Χανιά, Καβάλα και Καστοριά!!

Το FFF24 προτείνει δύο μεγάλου μήκους ταινίες σε συνεργασία με το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Η Ντούνια και η πριγκίπισσα του Χαλεπιού (Dounia et la Princesse d’Alep, Marya Zarif, André Kadi, 73′, )2022

Με μερικούς σπόρους μαυροσούσαμου στο χέρι και με τη βοήθεια της πριγκίπισσας του Χαλεπιού, η 6χρονη Dounia φεύγει από την Συρία με σκοπό να ταξιδέψει σε ένα καινούργιο κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες & εισιτήρια εδώ.

 

Ο πόλεμος των Λούλου (La Guerre des Lulus, Yann Samuell , 105′, 2022)

Οι Lulus είναι τέσσερις αχώριστοι φίλοι. Η οδύσσειά τους ξεκινά στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν κατά λάθος μείνουν πίσω κατα τη διάρκεια εκκένωσης του ορφανοτροφείου στο οποίο μένουν. Η παρέα τους θα μεγαλώσει λίγο παραπάνω όταν γνωρίσουν την Luce και όλοι μαζί θα ξεκινήσουν ένα περιπετειώδες ταξίδι για την Ελβετία.

Περισσότερες πληροφορίες & εισιτήρια εδώ.

 

Κινηματογραφικό εργαστήριο: ο «έξυπνος θεατής» – Διαβάζοντας τις κινηματογραφικές εικόνες

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-13 ΕΤΩΝ

Το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά 10-13 ετών να οξύνουν την κριτική τους σκέψη και να μάθουν να διαμορφώνουν και να διατυπώνουν τις απόψεις τους με τρόπο υπεύθυνο και εμπεριστατωμένο. Με αφορμή την παρακολούθηση της ταινίας μικρού μήκους Ακίνητα Αστέρια (Les Astres Immobiles, 2023), οι  συμμετέχοντες παίρνουν μέρος σε διάφορες ομαδικές και διαδραστικές δραστηριότητες κινηματογραφικής εκπαίδευσης.

Στον κόσμο μας, μικροί αλλά και μεγάλοι κατακλύζονται συνεχώς από οπτικοακουστικές πληροφορίες όλων των ειδών (τηλεόραση, διαδίκτυο, τηλέφωνα, βιντεοπαιχνίδια, κλπ) όπου κείμενο, εικόνα και ήχος συνυπάρχουν. Ο καθένας καλείται να μην είναι παθητικός και ευάλωτος δέκτης αλλά να χειρίζεται και να μάθει να διαβάζει τα οπτικοακουστικά μηνύματα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, τα παιδιά οπλίζονται με δεξιότητες που θα τους καταστήσουν ικανούς να διαβάζουν και να αποκωδικοποιούν εικόνες χρησιμοποιώντας σαν εργαλείο τον κινηματογράφο.

Μέσα από τις περιπέτειες και τις δυσκολίες των πρωταγωνιστών της ταινίας, θα μιλήσουμε για τη διαχείριση και την αποδοχή της διαφορετικότητας,  για τη σημασία να ανήκεις κάπου και την αποφασιστικότητα και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να ξεπερνάμε τις δυσκολίες.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια κινηματογραφικού εργαστηρίου: 90’

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 20

Για ηλικίες: 10 – 13 ετών

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο