ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ‘Το Παιχνίδι του Κινηματογράφου’
FILM WORKSHOP ‘The Game of Cinema’
Ποιο παιδί δεν αγαπά τις ταινίες; Μπορούμε όμως να μετατρέψουμε την αγαπημένη ασχολία σε ουσιαστική εμπειρία; Πιάνοντας το νήμα από τις ταινίες μικρού μήκους από το πρόγραμμα Μικρά για τα Μικρά, ξεκινάμε να μιλάμε για τον κινηματογράφο από την πιο τρυφερή ηλικία!
● 60’
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ANIMATION ‘Κάτι Τρέχει με την Τέχνη…’
ANIMATION WORKSHOP ‘Something’s Up with Art…’
Κι εγώ μπορώ να το κάνω αυτό! Στην ταινία Κάτι τρέχει με την Τέχνη… οι τρεις ήρωες εισβάλουν σε διάσημα έργα τέχνης, ανακαλύπτοντας ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να κάνουν και οι ίδιοι τέχνη. Ευκαιρία να εξερευνήσουμε λοιπόν με τα παιδιά τι είναι τέχνη! Αρκεί μια μεγάλη ιδέα; Για το σκοπό αυτό δημιουργούμε όλοι μαζί μια ιστορία, ζωγραφίζοντας ή σχεδιάζοντας έναν χώρο όπου θα τοποθετηθούν οι τρεις ήρωες της ταινίας. Μετά το τέλος του εργαστηρίου, το βίντεο της ταινίας θα αποσταλεί στα παιδιά. Οι ήρωες, λοιπόν, της ταινίας θα έχουν μεταφερθεί σε έναν νέο χώρο και η ιστορία τους θα είναι μια νέα περιπέτεια!
● 90'
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ANIMATION ‘Οπτικά Προ-κινηματογραφικά Παιχνίδια’
ANIMATION WORKSHOP ‘Visual Pre-Cinema Games’
Είναι αλήθεια πως ο κινηματογράφος ξεκίνησε σαν παιχνίδι; Μα ναι! Τα παιδιά γνωρίζουν τις συσκευές μέσα από τις οποίες γεννήθηκε το σινεμά, κατασκευάζουν οπτικά παιχνίδια και σχεδιάζουν εικόνες που ζωντανεύουν! Μέσα από το παιχνίδι, θα ανακαλύψουν τη βασική τεχνική εμψύχωσης των καρέ ενώ στο τέλος του εργαστηρίου θα πάρουν μαζί τις κατασκευές τους.
● 90'
ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ‘Τι με Περιμένει στην Εφηβεία;’
EXPERIENTIAL EDUCATIONAL WORKSHOP ‘What Can I Expect in Adolescence?’
Αλλαγές. Σωματικές, συναισθηματικές, κοινωνικές. Η εφηβεία, το πέρασμα από την παιδική ηλικία στον κόσμο των μεγάλων, είναι ένας «σεισμός» για όλη την οικογένεια, ο οποίος όμως δεν πρέπει να τρομάζει! Με αφορμή την ταινία μικρού μήκους Μπλιαξ! (Yuck!, 2024), και με όχημα τα εκπαιδευτικά βίντεο του οργανισμού Ως Αιδώ, μικροί και μεγάλοι εξερευνούμε τις μεγάλες αλλαγές που φέρνει η εφηβεία, συζητάμε γι' αυτές ανοιχτά και βρίσκουμε τρόπους να τις αντιμετωπίζουμε χωρίς άγχος.
● 90'
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ‘Πώς Βάζω Όρια και Διαχειρίζομαι τις Συγκρούσεις με το Παιδί μου;’
DISCUSSION ‘How to Set Boundaries and Manage Conflicts with Your Child’
Στις μικρές ηλικίες τα συναισθήματα, οι εμπειρίες, οι ανάγκες εκφράζονται με πολύ έντονο τρόπο, ενώ οι ματαιώσεις, ο θυμός, οι απογοητεύσεις βιώνονται ιδιαίτερα δραματικά. Και τότε προκύπτει το ερώτημα: Πώς θέτουμε όρια; Σε αυτό τη συνάντηση, συζητάμε για αυτό που απασχολεί περισσότερο τους νέους γονείς. Τι είναι τα όρια και τι διαφορά έχουν από τους κανόνες; Πότε ξεκινάμε να βάζουμε όρια και πώς αποφεύγουμε τις αυταρχικές συμπεριφορές; Μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί να ανακαλύψει τα προσωπικά του όρια;
● 90'
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ‘Παιδιά και οθόνες: Οδηγός για κάθε ηλικία, κίνδυνοι και οριοθέτηση’
DISCUSSION ‘Children and Screens: A Guide for Every Age, Risks, and Boundaries’
«Πόση τηλεόραση μπορεί να βλέπει ένα παιδί;» Αυτό ήταν το ερώτημα που για χρόνια απασχολούσε τους νέους γονείς. Τι γίνεται όμως τώρα που η οθόνη, μέσα από τα κινητά και τα τάμπλετ, μας ακολουθεί σε κάθε μας βήμα; Αυτή η τεχνολογική επανάσταση δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο, μικρό ή μεγάλο. Ποιες είναι η επιπτώσεις της έκθεσης στις οθόνες; Μπορούμε άραγε να βοηθήσουμε τα παιδιά να χτίσουν μια υγιή σχέση με την τεχνολογία; Πώς βάζουμε όρια;
● 90'