Οδηγός Ψηφιακής Συμπεριφοράς

Ειδικό πρόγραμμα

Η ενότητα είναι σχεδιασμένη για να εκπαιδεύσει τα παιδιά να συμπεριφέρονται με σεβασμό, σύνεση και υπευθυνότητα στη χρήση των social media και του Ίντερνετ γενικότερα και να αναλογίζονται το διαδικτυακό τους αποτύπωμα (είτε πρόκειται για πρακτικό είτε για ηθικό) προκειμένου να αποκομίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από τις αλληλεπιδράσεις τους με τον ψηφιακό κόσμο.

Ένα μαραμένο δέντρο γίνεται viral και αποκτά τεράστιο αριθμό ακολούθων online σε μια ταινία που εξερευνά τη σχέση μας με τη φύση στην εποχή των social media, των οθονών και των selfies.
● Άιζακ Κινγκ ● 11’ ● Καναδάς

Μην Είσαι Κότα

Don’t Be A Pussy

● Γιάκουμπ Γιράσεκ ● 20’ ● Τσεχία

Άβολο

Awkward

Μια μέρα γεμάτη αμήχανες συμπεριφορές: το στομάχι ενός άντρα βρυχάται δυνατά, ένας άλλος χαιρετάει με ενθουσιασμό έναν ξένο και ένα απλό κούρεμα πηγαίνει πολύ στραβά.
● Νάτα Μετλούκ ● 4' ● ΗΠΑ
Αναζητώντας αγάπη και αποδοχή, ένα κορίτσι υιοθετεί μια μυστική ταυτότητα online για να αντιγράψει τη δημοφιλέστερη κοπέλα του σχολείου, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως περιμένει.
● Χέλγκα Κάλεβιν ● 6’ ● Νορβηγία
Σε μια πόλη όπου οι ενήλικες ζουν στο έδαφος και τα παιδιά αρνούνται να κατέβουν από τα δέντρα, μια σειρά συνεντεύξεων καλείται να ανακαλύψει τι ακριβώς κάνει τις διαφορετικές γενιές να μην καταλαβαίνουν η μια την άλλη. Ένα ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων για την παράλογη φύση των ανθρώπων και του Ίντερνετ.
● Ρόνι Σάλεβ, Άλον Σαράμπι, Χοντ Άντλερ ● 3’ ● Ισραήλ

Όλα Μαζί Τώρα

Everything All At Once

Μια ανήσυχη έφηβη επιστρέφει από τις διακοπές της και βρίσκει όλους τους συμμαθητές της διαφορετικούς. Έχουν αρχίσει να φοράνε μια “ηλεκτροφοβική” συσκευή που τους επιτρέπει να ελέγχουν τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις τους.
● Ταμάρα Χάρντμαν ● 13’ ● Αυστραλία
Μετάβαση στο περιεχόμενο