Ειρηνικά μονοπάτια: ένας κόσμος χωρίς βία

Σχολική προβολή

Για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου (από Β' Γυμνασίου)

Κίνδυνοι και εντάσεις ελλοχεύουν στην καθημερινότητα. Οι ταινίες του προγράμματος δείχνουν αριστοτεχνικά πώς μπορούν να επιλυθούν διαφορές χωρίς βία και τοξικότητα, πώς διαχειριζόμαστε τις διαπροσωπικές σχέσεις με υγιή τρόπο και ενσυναίσθηση.

Καμουφλάζ

Camouflage

Μια ιστορία για τις επιπτώσεις ενός μη ασφαλούς σπιτιού στη ζωή του 14χρονου Ντένις. Η συμπεριφορά του αλλάζει και η σχέση του με τη μαμα του και τους φίλους του είναι πλέον διαφορετική.
● Μπρεγκτ Φερχάγκεν ● 16’ ● Ολλανδία

Ωραία Είναι Εδώ

It’s Nice in Here

Ένα πορτρέτο μιας στιγμής, ενός προσώπου και ενός τόπου. Μέσα από δύο πολύ διαφορετικές υποκειμενικές αναμνήσεις, αυτές: μιας νεαρής μαύρης κοπέλας, της Iμάνι, και ενός νέου αστυνομικού, του Ντέιβιντ, παρακολουθούμε μία τραγική στιγμή που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα.
● Ρόμπερτ-Τζόναθαν Κόγιερς ● 15’ ● Ολλανδία

Οφσάιντ

Offside

H 14χρονη Σελένα είναι το μοναδικό κορίτσι στην ομάδα ποδοσφαίρου. Οι συμπαίκτες της την βλέπουν σαν ένα από τα αγόρια. Η ισορροπία διαταράσσεται όταν ένα νέο κορίτσι μπει στην ομάδα και πλέον απειλείται η θέση της Σελένα.
● Κατερίνα Ιωσηφίδη ● 12’ ● Ολλανδία
Η Μάλικα κυνηγάει μια καριέρα στο μπάσκετ αλλά νιώθει το μέλλον της να χάνεται λόγω έλλειψης οικονομικής υποστήριξης που της δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον.
● Ρεϊνού Χέλενθαλ ● 29’ ● Ολλανδία
Μετάβαση στο περιεχόμενο