Αποχαιρετώντας την παιδική ηλικία

Σχολική προβολή

Για μαθητές ΣΤ' Δημοτικού & Γυμνασίου

Οι ταινίες του προγράμματος δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στους πρώτους στόχους ζωής, λαμβάνοντας υπόψη το αναπτυξιακό στάδιο των μαθητών αυτής της ηλικίας. Στο όριο της εφηβείας, ο κόσμος που γνώριζες μέχρι τώρα αρχίζει και αλλάζει, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό: είναι η ευκαιρία να αρχίσεις να χτίζεις το μέλλον όπως το θες εσύ. Η αποδοχή μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα.

Το να έχεις αδερφάκι σημαίνει να μοιράζεσαι έναν ιδιαίτερο δεσμό και να γελάτε μαζί, γεμάτοι αγάπη. Αυτές οι αδερφές όμως μοιράζονται ένα κάτι λίγο διαφορετικό… και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό.
● Αν-Σοφί Γκουσέ ● 8’ ● Γαλλία

Λέιλα

Leyla

Η Λέιλα χρειάζεται επειγόντως νέο φορητό υπολογιστή για το σχολείο. Όταν ακούσει για ένα διαγωνισμό άρσης βαρών, θα αρχίσει να προπονείται στη φάρμα της οικογένειάς της με το δικό της τρόπο.
● Νουρσέν Τσετίν Κουρεκέν ● 14’ ● Τουρκία
Ένα κορίτσι επιδιώκει τη σύνδεση με την αδερφή της, η οποία καλύπτεται από μια παράξενη γκρίζα γούνα. Είναι μαλακή αλλά ταυτόχρονα παράξενη και σιγά-σιγά μεγαλώνει, μαζί με το χάσμα μεταξύ των δύο αδελφών.
● Μαντλέν Χόμαν ● 5’ ● Ολλανδία
Σαν όνειρο, ταξιδεύουμε στις τρυφερές στιγμές ενός μικρού κοριτσιού και του πολυαγαπημένου της χνουδωτού αρκούδου. Το παιχνίδι ξεκινά και μαζί ανακαλύπτουν τον κόσμο. Καθώς, όμως, εκείνη μεγαλώνει θα έρθει ο καιρός να αποχωριστεί τα παλιά της παιχνίδια.
● Λου Ριγκουντί ● 3’ ● Καναδάς

Στη Γωνία

Around The Corner

Ο 11χρονος Νεζ γίνεται μάρτυρας ενός επεισόδιου βίας κατά του μικρού Τιμ από συνομίλικα αγόρια.
● Μαρτίν Τουρκ ● 13’ ● Σλοβενία
Μετάβαση στο περιεχόμενο