‘Κεράσι και Ζουκίνι’, το σχέδιο σεναρίου που προκρίθηκε στο 2ο Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου

Ημερομηνία δημοσίευσης 07.07.2023 Πίσω στην κατηγορία
‘Κεράσι και Ζουκίνι’, το σχέδιο σεναρίου που προκρίθηκε στο 2ο Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου

Ο νικητής θα παρακολουθήσει το εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου Cinekid Script LAB με πλήρη υποτροφία από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το Cinekid Festival! 

Share

Ο Αλέξανδρος Ρέλλος με το σχέδιο σεναρίου ‘Κεράσι και Ζουκίνι’, είναι ο νικητής του 2ου Διαγωνισμού Ανάπτυξης Σεναρίου από το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το Cinekid Festival!

Ο διαγωνισμός είναι μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία στους Έλληνες δημιουργούς να συμμετάσχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίου, το Cinekid Script LAB

Ο νικητής θα παρακολουθήσει το εντατικό εξάμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου Cinekid Script LAB με πλήρη υποτροφία την οποία έχει εξασφαλίσει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Heretic. 

*Το ‘Κεράσι και Ζουκίνι’ είναι ένα πρωτότυπο σενάριο τηλεοπτικής σειράς που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας εώς 6 ετών. Εξιστορεί τις περιπέτειες ενός μεγάλου πάνινου Κερασιού και ενός πάνινου σκύλου που λέγεται Ζουκίνι. Μαζί και με άλλους φίλους, το Κεράσι και το Ζουκίνι μπλέκουν σε αστείες καταστάσεις, καταλήγοντας σε σημαντικά συμπεράσματα για την ίδια τη ζωή.

 

Ο 2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου προκηρύχθηκε το Μάρτιο 2023, και κατά τη διάρκειά του υποβλήθηκαν 12 σχέδια σεναρίου τα οποία αξιολόγησε 5μελής Κριτική Επιτροπή. Η Επιτροπή επέλεξε τα τέσσερα (4) καλύτερα σενάρια, τα οποία στη συνέχεια κατατέθηκαν για την τελική φάσης αξιολόγησης στο Cinekid Script LAB.

Μετάβαση στο περιεχόμενο