2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου ~ Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 22/5

Ημερομηνία δημοσίευσης 08.05.2023 Πίσω στην κατηγορία
2ος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου ~ Παράταση υποβολής αιτήσεων έως 22/5

Έχεις μια καταπληκτική ιδέα για σενάριο που απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 12 ετών;

Share

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας συνεργάζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Cinekid Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου στην Ευρώπη, σε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή προγράμματα ανάπτυξης σεναρίων για παιδικό περιεχόμενο, προκηρύσσοντας το 2ο Διαγωνισμό Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά με παιδικό περιεχόμενο για ηλικίες 4 – 12 ετών. Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Heretic.

Η ανάπτυξη της παραγωγής παιδικού περιεχομένου στον οπτικοακουστικό χώρο αποτελεί μία από τις βασικές προτεραιότητες του Φεστιβάλ, καθώς ο φετινός διαγωνισμός έρχεται ως συνέχεια του περσινού, αλλά και προηγούμενων πρωτοβουλιών όπως το Διαγωνισμό Σεναρίου Παιδικής Ταινίας Μικρού Μήκους (2019) και τη διοργάνωση του Διεθνούς Προγράμματος Ανάπτυξης Σεναρίων για ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές Kids Kino Lab στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση με το Warsaw Kids Film Forum (2020).

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε σεναριογράφους, σκηνοθέτες και συγγραφείς.
Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προτάσεων είναι η 22η Μαΐου 2023.

“Στο Cinekid Script LAB δεν παρακολουθείς απλώς ένα εργαστήριο ανάπτυξης σεναρίου, αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην καρδιά του film industry για παιδιά. Πρόκειται για ένα εργαστήριο στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες είναι σεναριογράφοι, όπως και όλοι οι διδάσκοντες είναι ενεργοί σεναριογράφοι και επομένως γίνεται ένας πολύ γόνιμος διάλογος επικεντρωμένος στη σεναριακή γραφή”,  γράφει για την εμπειρία του ο νικητής του περσινού διαγωνισμού, Ζαχαρίας Μαυροειδής, ο οποίος έλαβε την υποτροφία με το σχέδιο σεναρίου 9 LIVES LEFT.

Τα σενάρια θα αξιολογηθούν από 5μελή Επιτροπή, την οποία απαρτίζουν οι:

    • Μυρτώ Δεληβοριά – Εικονογράφος, ζωγράφος
    • Ζαχαρίας Μαυροειδής – Σκηνοθέτης
    • Κωνσταντίνος Μπουρούνης – Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγράμματος, ΕΡΤ
    • Στέλλα Σερέφογλου – Σκηνοθέτις, θεατροπαιδαγωγός 
    • Άγγελος Τσαούσης – Σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, παραγωγός

 

Γνωρίστε την Επιτροπή

 

Τα καλύτερα σενάρια που θα προκριθούν από την επιτροπή του Φεστιβάλ, θα κατατεθούν για την τελική φάση αξιολόγησης στο Cinekid Script LAB. Το σενάριο που τελικά θα επιλεγεί, θα λάβει πλήρη υποτροφία (κόστος συμμετοχής, αεροπορικά, διαμονή) για το εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου Cinekid Script LAB 2023 – 2024.


Λίγα λόγια για το Cinekid Script LAB

Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα ανάπτυξης σεναρίου 6μηνης διάρκειας, με 2 δια ζώσης συναντήσεις σε Άμστερνταμ και Βερολίνο και ενδιάμεσα διαδικτυακά σεμινάρια με εκπαιδευτές αναγνωρισμένης αξίας και  πολυετή εμπειρία στον οπτικοακουστικό χώρο και το παιδικό περιεχόμενο. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Πληροφορίες κατάθεσης προτάσεων
Για όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, θα πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και οι αιτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα
παρακάτω:

1. Βασικό έντυπο αίτησης διαγωνισμού* που περιλαμβάνει: 
o Logline (ελληνικά και αγγλικά – έως 50 λέξεις)
o Σύνοψη (ελληνικά και αγγλικά – έως 500 λέξεις)
o Σύντομη περιγραφή των κύριων χαρακτήρων
o Πληροφορίες για το project (στάδιο ανάπτυξης έργου, γλώσσα, διάρκεια, κοινό-στόχος, είδος (genre), κινούμενα σχέδια ή live-action, πρωτότυπο έργο / διασκευή / remake
o Σημείωμα σεναριογράφου το οποίο απαντά στο ερώτημα «Γιατί θέλετε να δημιουργήσετε αυτή την ταινία ή σειρά για παιδιά 4-12 ετών;» (έως 500 λέξεις)
o Σημείωμα σκηνοθέτη, αν υπάρχει
o Στοιχεία επικοινωνίας

2. Αναλυτική περιγραφή σεναρίου (treatment) ή ολοκληρωμένη πρώτη γραφή σεναρίου

3. Συνοδευτική επιστολή (letter of motivation) η οποία απαντά στο ερώτημα: «Γιατί θέλετε να συμμετάσχετε στο Cinekid Script LAB, τί περιμένετε να αποκομίσετε από το πρόγραμμα αυτό και ποιο θα είναι το προσδοκώμενο αποτέλεσμα της συμμετοχής σας;» (αγγλικά)

4. Βιογραφικό σεναριογράφου (αγγλικά) και διαδικτυακούς συνδέσμους σε προηγούμενες ταινίες/άλλα έργα εφόσον υπάρχουν

5. Βιογραφικό σκηνοθέτηαν υπάρχει (αγγλικά)

 

* Οι προτάσεις κατατίθενται στο info@athicff.com μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 22 Μαΐου 2023.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Λίγα λόγια για το Cinekid Festival: Για περισσότερα από 30 χρόνια, το Cinekid Festival αποτελεί το μεγαλύτερο Φεστιβάλ παιδικού περιεχομένου στην Ευρώπη. Το φεστιβάλ διεξάγεται στο Amsterdam και σε ακόμα 30 σημεία σε όλη την Ολλανδία. Απευθύνεται σε ηλικίες 3 έως 14 ετών και κάθε χρόνο το παρακολουθούν περισσότερα από 50.000 παιδιά, οι οικογένειες τους και διεθνείς προσκεκλημένοι.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο