Masterclass με θέμα: Κινηματογράφος για παιδιά 4-12 ετών: η έμπνευση, η γνώση και η δημιουργία

Ημερομηνία δημοσίευσης 22.02.2022 Πίσω στην κατηγορία
Masterclass με θέμα: Κινηματογράφος για παιδιά 4-12 ετών: η έμπνευση, η γνώση και η δημιουργία

Είναι κάθε ταινία με παιδιά, ταινία για παιδιά;

Share

Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία ή τηλεοπτική σειρά για παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας διοργανώνει διαδικτυακό masterclass με θέμα “Κινηματογράφος για παιδιά 4-12 ετών: η έμπνευση, η γνώση και η δημιουργία”.

Τι είναι η παιδική ματιά στο οπτικοακουστικό περιεχόμενο και πώς προσδιορίζεται;
Είναι κάθε ταινία με παιδιά, ταινία για παιδιά;
Πώς επιλέγουμε το point of view?
Πώς εμπλουτίζεται η ελληνική παραγωγή από την διεθνή αγορά;
Πώς αποκτούμε δεξιότητες για να μπορούμε να δούμε μέσα από την ματιά των παιδιών;
Παραδείγματα οπτικοακουστικής κουλτούρας και ιστορικό πλαίσιο.

Παρουσιάζει η Τζωρτζίνα Κακουδάκη – Δραματουργός, Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, Θεατροπαιδαγωγός

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου
Ώρα 17:00 – 18:00

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

____________________________________________________

Δείτε το masterclass εδώ.

 

Λίγα λόγια για την Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Tzortzina Kakoudaki

Φωτογραφία: Γεράσιμος Δομένικος

 

Θεωρητικός του θεάτρου και κινηματογράφου, σκηνοθέτης. Έχει διδάξει Θεατρική  και κινηματογραφική Αγωγή στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση, στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/ Λύκειο Γέρακα, στο ΣΔΕ Φυλακών Κορυδαλλού, σε πλήθος δημοσιών ΙΕΚ (από το 2002-2012) και σε διεθνή προγρ

άμματα παιδαγωγικής μέσω των τεχνών . Διδάσκει Ιστορία/ Δραματουργία Θεάτρου στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, στη δραματική σχολή Πράξη Επτά, Τεχνών 100 και «Νέο Ελληνικό Θέατρο». Διδάσκει στο ΕΚΠΑ, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών το μάθημα «Εφαρμοσμένο Θέατρο».

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις για νέους Μετά τον Αφρό 2009 (Youth Festival, Θέατρο Χώρα), Tζακ Θορν Ρισπέκτ /Θάβοντας τον αδελφό σους το πεζοδρόμιο 2010 (Θέατρο Χώρα), Αριστοφάνη Όρνιθες 2011, Σαίξπηρ Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας 2012, Γκαίτε Φάουστ 2013, Σοφοκλή Αντιγόνη 2014-16, Aριστοφάνη Νεφέλες, 2016, Ευριπίδη Ελένη, 2018 και εξής (στο Θέατρο Νέου Κόσμου και σε σχολεία Β Βάθμιας Εκπαίδευσης) και περιπατητικές παραστάσεις όπως Δημόσιο Σήμα/ Επιτάφιος του Περικλή, Ιχνη- η αναζήτηση του Πυθαγόρα. Έχει συνεργαστεί ως δραματουργός σε πλήθος παραστάσεων θεάτρου και χορού με τελευταίες τις ομάδες Siamese Twins (Βέλγιο) και Sine Qua Non Art (Γαλλία). Έχει διοργανώσει πλήθος φεστιβάλ Νέων Δημιουργών σε συνεργασία με διάφορους οργανισμούς και θέατρα.

Υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Εθνικού Θεάτρου και συνεργάτις της εκπαιδευτικής δράσης για ηθοποιούς  «Θερινή  Ακαδημία» (1997- 2004). Από το Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και υπεύθυνη του «Λυκείου Επιδαύρου», θερινό σχολείο για την εκπαίδευση του ηθοποιού στο αρχαίο δράμα (2016-2019). Καλλιτεχνική Υπεύθυνη του Θερινού Μαντείου του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2021). Συν-συγγραφέας του Βιβλίου «Θέατρο- Θεατρική Αγωγή» του ΙΔΕΚΕ, 2007 και «Διαδρομές Βιωματικής Μάθησης», εκδ. Κέδρος, 2011. Έχει συντάξει τους Οδηγούς Σπουδών των Καλλιτεχνικών Σχολείων για τα μαθήματα Σκηνοθεσία Θεάτρου και Αισθητική/Σκηνοθεσία Κινηματογράφου του ΙΕΠ (2015). Βασική εκπαιδεύτρια στο Pitching Lab του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών μικρού Μήκους Δράμας και στο Pitching Ideas στο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών για παιδιά και νέους Ολυμπίας. Επιστημονικός σύμβουλος στο Παιδικό και Νεανικό διεθνές φεστιβάλ ταινιών Αθήνας.

 

 


 

Ο Διαγωνισμός Ανάπτυξης Σεναρίου για ταινία μεγάλου μήκους ή τηλεοπτική σειρά, με έπαθλο μια θέση στο CINEKID SCRIPT LAB πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Tanweer Productions. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο