Σχολικό πρόγραμμα 3
Ε', ΣΤ' Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ

Πρωτότυπες ιστορίες για την αληθινή ζωή και μηνύματα με πολλαπλές ερμηνείες που κάνουν τις ταινίες αυτές ιδανικές για συζήτηση, όχι μόνο για τις επίκαιρες θεματικές τους αλλά και για την ποικιλία κινηματογραφικών τεχνικών που εμπλουτίζουν την αφήγηση.

Η Ρόμι φεύγει για το Παρίσι με τους γονείς της, όχι όμως για διακοπές. Θα δουλεύει στο τσίρκο των γονιών της. Έτσι, αποφασίζει να γράψει ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα στους συμμαθητές της.
● Νίνα Λαντό ● 16' ● Βέλγιο
Μια 15χρονη έφηβη βλέπει να κακομεταχειρίζονται το συμμαθητή της. Στην προσπάθεια της να τον βοηθήσει, γίνεται και εκείνη θύμα, ενώ παγιδεύεται σε μια αδιέξοδη συναισθηματική συνθήκη.
● Ράιαν Κάνον ● 9' ● ΗΠΑ

Λάικα & Νέμο

Laika & Nemo

Ο Νέμο είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Κανείς άλλος δεν φορά τεράστιο κράνος και στολή δύτη. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν γνωρίσει την Λάικα, μια αστροναύτη.
● Γιαν Γκάντερμαν ● 15' ● Γερμανία

Η Επόμενη Μέρα

One After The Other

Ένας ηλικιωμένος κύριος ταξιδεύει μαζί με ένα μικρό κοριτσάκι: αυτή είναι μόνο η αρχή μιας τρυφερής ιστορίας που μας κάνει να κοιτάξουμε βαθιά μέσα μας.
● Βαλέριο Νιεζίνι ● 10' ● Ιταλία
Ένα αγόρι που ζει στην Σόφια πρέπει να διασχίσει ολόκληρη την πρωτεύουσα για να ολοκληρώσει μια πολύ σημαντική συναλλαγή.
● Κεβόρκ Ασλάνιαν ● 11' ● Βουλγαρία
Μετάβαση στο περιεχόμενο