Σχολείο Γονέων στις 22 & 23/1/2022

Ημερομηνία δημοσίευσης 07.01.2022 Πίσω στην κατηγορία
Σχολείο Γονέων στις 22 & 23/1/2022

Το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, οι γονείς κάθονται στο θρανίο!

Share

Με αφορμή 2 ταινίες από το πρόγραμμα του 4ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ, Κάτια Παπασπηλιοπούλου, συζητάει με την ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο Κέλλυ Μωραΐτη για θέματα που απασχολούν γονείς παιδιών και εφήβων.

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ για γονείς ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (Chasing Childhood, ΗΠΑ, 2020) συζητάμε για το helicopter parenting, την αξία του ελεύθερου παιχνιδιού και τις απρόσμενες συνέπειες της υπερεμπλοκής των γονιών σε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Σάββατο 22 Ιανουαρίου
ΩΡΑ: 18:00 – 19:30
ΤΑΙΝΙΑ: Κυνηγώντας την Παιδική Ηλικία (Chasing Childhood, 80′, ΗΠΑ, 2020)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάργκαρετ Μάνζερ Λόουμπ, Ίντεν Γόρμφελντ
ΣΥΝΟΨΗ: Ένα ντοκιμαντέρ στο οποίο ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί αναλύουν τη σημασία του “ελεύθερου παιχνιδιού”, εκφράζοντας απόψεις που προκαλούν συζητήσεις, αλλά και αυτοκριτική.

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω της Ψηφιακής Πλατφόρμας Προβολών από την Παρασκευή 14/1.
Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Το webinar πραγματοποιείται σε συνεργασία με το CineDoc – Greece.   

Με αφορμή την ταινία μικρού μήκους Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΚΗΘΡΑ (The Kicksled Choir, 18′, Νορβηγία, 2020) ανοίγουμε διάλογο γύρω από βασικές θεματικές στη σχέση γονέων-παιδιών: η δυσκολία στην επικοινωνία, πως μεταλλάσσεται η σχέση μεταξύ γονέα-παιδιού, πως μπορεί ο γονέας να μάθει από το παιδί του.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 23 Ιανουαρίου
ΩΡΑ: 18:00 – 19:30
ΤΑΙΝΙΑ: Η Χορωδία με τα Έλκηθρα (The Kicksled Choir, 18′, Νορβηγία, 2020)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τόρφιν Ίβερσεν
ΣΥΝΟΨΗ:
Ο 10χρονος Γκάμπριελ λατρεύει το τραγούδι και ονειρεύεται να γίνει δεκτός στην χορωδία με τα έλκηθρα που μαζεύει δωρεές για τους πρόσφυγες του χωριού. Ο πατέρας του όμως βγάζει επιθετικότητα απέναντι στους ίδιους ανθρώπους που ο Γκάμπριελ θέλει να βοηθήσει.

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.


 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, εξασφαλίστε έγκαιρα τη δική σας!

 

Δηλώστε συμμετοχή!

 

Το Σχολείο Γονέων υλοποιείται με την υποστήριξη της swaplanet,  της πρώτης πλατφόρμας ανταλλαγής παιδικών ρούχων στην Ελλάδα. Μάθετε περισσότερα για τη δράση της swaplanet εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο