Προσβασιμότητα

Ημερομηνία δημοσίευσης 17.10.2023 Πίσω στην κατηγορία
Προσβασιμότητα

Με τη συνεργασία των The HappyAct και liminal, το Φεστιβάλ έχει προσαρμόσει ένα μεγάλο μέρος των προβολών του ώστε να είναι προσβάσιμες σε όλους.

Share

Όλες οι προβολές ταινιών με διαλόγους παρουσιάζονται με ελληνικούς SDH υπότιτλους από τη liminal και την PROJECT:TITLING, οι προβολές του προγράμματος «Μικρά για τα μικρά» είναι αισθητηριακά φιλικές σε όλους τους χώρους προβολής, ενώ υπάρχουν και προβολές με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και με ακουστική περιγραφή από τη liminal.

Στο παρακάτω υπόμνημα σήμανσης  μπορείτε να ανακαλύψετε τα εργαλεία προσβασιμότητας του φεστιβάλ.

  Όλες οι προβολές ταινιών με διαλόγους, που φέρουν το σήμα SDH, παρουσιάζονται με ελληνικούς SDH υπότιτλους για κωφά και βαρύκοα άτομα.

Oι ταινίες προβάλλονται σε αισθητηριακά προσβάσιμες συνθήκες: η αίθουσα δεν σκοτεινιάζει τελείως και ο ήχος είναι ελαφρά χαμηλωμένος. Επίσης, διατίθενται κοινωνικές ιστορίες για τη διευκόλυνση των θεατών στο φάσμα του αυτισμού.

Με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα

Με ακουστική περιγραφή

 


 

Προσβασιμότητα αιθουσών 

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δείτε εδώ την κοινωνική ιστορία του χώρου

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα

Προσβάσιμος χώρος

Ⓜ️ Μέγαρο Μουσικής

 

Κινηματογράφος Δαναός

Δείτε εδώ την κοινωνική ιστορία του χώρου

Λεωφ. Κηφισίας 109, 11524 Αμπελόκηποι, Αθήνα

Μερικώς προσβάσιμος χώρος

Ⓜ️ Πανόρμου

 

Κηφισιά 1&2 Cinemax

Δείτε εδώ την κοινωνική ιστορία του χώρου

Λ. Κηφισίας 245, 14561 Κηφισιά

Μη προσβάσιμος χώρος

Ⓜ️ Κηφισιά

 

ΣΙΝΕΑΚ Δημοτικός Κινηματογράφος Πειραιά

Δείτε εδώ την κοινωνική ιστορία του χώρου

Πλ. Κοραή, 18535 Πειραιάς

Μη προσβάσιμος χώρος

Ⓜ️ Δημοτικό Θέατρο

 

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, 10674 Αθήνα

Προσβάσιμος χώρος

Ⓜ️ Ευαγγελισμός

 

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, 18535 Πειραιάς

Προσβάσιμος χώρος

Ⓜ️ Δημοτικό Θέατρο

 


 

 

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Συμπερίληψη εν Δράσει” υλοποιείται από τον Οργανισμό Παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ΑΜΚΕ σε σχολεία γενικής και ειδικής αγωγής με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας συμπερίληψης μέσα από τη σχολική τάξη. Μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές παρακολουθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια μέσα από τα οποία γνωρίζουν τα διαθέσιμα εργαλεία προσβασιμότητας τα οποία τους επιτρέπουν να βιώσουν την εμπειρία της κοινής και συμπεριληπτικής κινηματογραφικής προβολής παρακολουθώντας ταινίες προσβάσιμες με υπότιτλους SDH, μεταγλώττιση στα ελληνικά, ένθεση διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή, αισθητηριακή επεξεργασία και κοινωνικές ιστορίες. 

 

Το πρόγραμμα “Συμπερίληψη εν Δράσει”, το οποίο διατρέχει όλη τη σχολική χρονιά, πραγματοποιείται με τη δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, ενώ ο σχεδιασμός και η μεθοδολογία που ακολουθείται είναι αποτέλεσμα συνεργασίας με τους συμβούλους προσβασιμότητας και συμπερίληψης liminal και TheHappyAct. Καθόλη τη διάρκεια της υλοποίησής του το πρόγραμμα αξιολογείται από τις καθηγήτριες του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ, Μαρία Δημάκη – Ζώρα, Αναπλ. Καθηγήτρια Θεατρολογίας, Κωνσταντίνα Τσώλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Σχολικής Παιδαγωγικής και Πρακτικής Άσκησης και Ελισάβετ Λαζαράκου, Επίκουρη Καθηγήτρια Αξιολόγησης της μαθησιακής διαδικασίας.

 

ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

18/11 ΔΑΝΑΟΣ 2 – 12:30 

για όλες τις ηλικίες 

Διάρκεια: 45′ 

Είσοδος Δωρεάν 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Συμπερίληψη Εν Δράσει, το Φεστιβάλ προσκαλεί το κοινό σε μια προβολή με υπηρεσίες προσβασιμότητας περιεχομένου. Στόχος είναι η γνωριμία και εξοικείωση με τα εργαλεία προσβασιμότητας – ακουστική περιγραφή, κοινωνικές ιστορίες, διερμηνεία στην ΕΝΓ, υπότιτλοι SDH – μέσω μιας κοινής, ισότιμης κινηματογραφικής εμπειρίας.

Η Μαρία Θρασυβουλίδη, Υπεύθυνη Υπηρεσιών Προσβασιμότητας της Liminal και η Κάτια Παπασπηλιοπούλου, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ θα κάνουν μια εισαγωγή στα διαθέσιμα εργαλεία προσβασιμότητας στον κινηματογράφο και θα ακολουθήσει μία προβολή αισθητηριακά προσβάσιμη, με διερμηνεία στην ΕΝΓ και με ακουστική περιγραφή

Μετάβαση στο περιεχόμενο