7 ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 8+ συνολικής διάρκειας 70'
● 70'
6 ταινίες μικρού μήκους για ηλικίες 10+ συνολικής διάρκειας 75'
● 75'
Κάθε χρόνο, σε ένα σχολείο του Νιου Τζέρσεϊ, οι μαθητές της 6ης τάξης γράφουν ένα γράμμα στο 18χρονο εαυτό τους. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, παρακολουθούμε τους τελειόφοιτους που ανοίγουν τα προφητικά γράμματά τους και τους μαθητές της Έκτης που γράφουν το γράμμα στο μελλοντικό εαυτό τους
● Σάρα Κλάιν, Τομ Μέισον ● 13' ● ΗΠΑ
Ένα αγοράκι προσπαθεί να διαχειριστεί τα αντικρουόμενα συναισθήματα που του προκαλεί η γέννηση του μικρού του αδερφού.
● Ρομπέρτο Βαγιέ ● 10' ● Ισπανία
Το χάσμα των φύλων στον ανταγωνιστικό κόσμο του αμερικάνικου σχολικού σκακιού έρχεται στο προσκήνιο μέσα από αυτό το απολαυστικό ντοκιμαντέρ με πρωταγωνίστριες μικρές σκακίστριες.
● Τζένι Σβάϊτσερ Μπελ ● 4' ● ΗΠΑ
Ένα 10χρονο αγόρι είναι στο αυτοκίνητο με τον μπαμπά του και ακούν ποδόσφαιρο στο ραδιόφωνο. Το αγόρι φοράει τη στολή μιας ηρωίδας καρτούν και φοβάται ότι δεν θα προλάβει να παραστεί σε ένα πολύ σημαντικό ραντεβού.
● Ισαμπέλα Σαλβέτι ● 10' ● Ιταλία
Σε αυτή την παιχνιδιάρικη κωμωδία, τρία παιδιά ανησυχούν ότι η αγαπημένη τους οδηγός σχολικού λεωφορείου θα είναι μόνη αυτό το καλοκαίρι. Έτσι αποφασίζουν να της βρούν τον ιδανικό σύντροφο.
● Ζόι Μάρτινσον ● 10' ● ΗΠΑ

Τίνα επί 2

Tina Times Two

Ένα σουρεάλ παραμύθι ενηλικίωσης για ένα μοναχικό κορίτσι που αποκτά τη μαγική φίλη που πάντα ήθελε: μια σωσία του εαυτού της! Αλλά η ευχή της γρήγορα γίνεται εφιάλτης όταν η σωσίας της θέλει να της πάρει τη θέση.
● Μπόνι Ντέμπσεϊ ● 15’ ● Ιρλανδία
Ένας νεαρός πρόσκοπος βάζει στόχο να βοηθήσει τη φίλη του, που ο μπαμπάς της δεν την αφήνει να πάει στην κατασκήνωση, να το σκάσει από το σπίτι. Μια απίθανη περιπέτεια με άφθονο γέλιο.
● Μιγκέλ Λαμπέρ ● 6' ● Καναδάς
Όταν η Κλοέ επιδεικνύει το νέο της σακίδιο με τον Σπάιντερμαν, την κοροϊδεύουν. Γιατί πρέπει να υπάρχουν πράγματα, επαγγέλματα, ρούχα, ακόμη και χρώματα χωρισμένα για αγόρια και κορίτσια; Μέσα από τα μάτια της μικρής πρωταγωνίστριας, καταρρίπτονται ως “πολύ ηλίθια!” τα στερεότυπα για το φύλο.
● Φεντερίκο Μικάλι ● 9' ● Ιταλία
Skip to content