ATHICFF x Park Your Cinema kids 2024

Ημερομηνία δημοσίευσης 22.05.2024 Πίσω στην κατηγορία
ATHICFF x Park Your Cinema kids 2024

Για πολλά από τα Σάββατα του καλοκαιριού, το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έχει επιλέξει τις πιο συναρπαστικές ταινίες που θα προβληθούν στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Eίσοδος ελεύθερη.

Share

Για ακόμη μια χρονιά το Park Your Cinema kids θα βρίσκεται στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας έχει επιλέξει τις ταινίες που θα συνοδεύσουν τους μικρούς μας φίλους για πολλά Σάββατα του καλοκαιριού. Είσοδος ελεύθερη.

Μάθετε το αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω.

 

Σάββατο 25/05 | 21.00 Ξέφωτο

Ο Μαγικός Αυλός (2022)

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους.

Σκηνοθεσία: Florian Sigl

Ο 17χρονος Τιμ ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείο Mozart All Boys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες του στη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικό διευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή, ο Τιμ ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο. Από εκεί παρασύρεται σε μια νέα πραγματικότητα και βυθίζεται στον κόσμο της όπερας του Μότσαρτ, Ο Μαγικός Αυλός, όπου η φαντασία δεν έχει όρια. Ωστόσο, το να ζει δύο ζωές έχει το τίμημά του και ο Tιμ κινδυνεύει να απογοητεύσει αυτούς που αγαπά. Πρέπει να διαλέξει, αλλά έχει μάθει αρκετά για να κάνει τη σωστή επιλογή;


Σάββατο 01/06 | 21.00 Ξέφωτο 

Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα (2022)

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: David Alaux

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.


Σάββατο 08/06 | 21.00 Ξέφωτο

Αστερίξ & Οβελίξ: Στον Δρόμο για την Κίνα (2023)

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Guillaume Canet

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π.Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκίνησε ένας προδότης πρίγκιπας. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και του πιστού της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Σας-Γι, καταφεύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από τους δύο γενναίους πολεμιστές Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι, χάρη στο μαγικό τους φίλτρο, διαθέτουν υπεράνθρωπη δύναμη. Οι δύο αχώριστοι ήρωες, δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Έτσι αρχίζει ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι στον δρόμο προς την Κίνα. Όμως ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, κατευθύνονται κι αυτοί προς την Κίνα… Δέκα χρόνια μετά την τελευταία ταινία με πρωταγωνιστές το θρυλικό δίδυμο, οι περιπέτειες του Αστερίξ ανανεώνονται με μια ολόφρεσκια ιστορία, την ορεξάτη σκηνοθετική ματιά του Γκιγιόμ Κανέ, κι ένα εντελώς καινούργιο καστ που περιλαμβάνει μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ του γαλλικού σινεμά (Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Βενσάν Κασέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ μεταξύ άλλων) αλλά και τον θρύλο των γηπέδων Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς!


Σάββατο 15/06 | 21.00 Ξέφωτο 

Η Μικρή Γοργόνα (2023)

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Rob Marshall

Στο εντυπωσιακό live-action ριμέικ της Disney, η θρυλική Μικρή Γοργόνα παίρνει τη μορφή της Halle Bailey και ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Rob Marshall μας ταξιδεύει στον καθηλωτικό υποβρύχιο κόσμο του κλασικού παραμυθιού του Hans Christian Andersen αναβιώνοντας το βραβευμένο με Όσκαρ μιούζικαλ κινουμένων σχεδίων.

H Άριελ, η όμορφη γοργόνα και μικρότερη κόρη του Βασιλιά Τρίτωνα, λαχταράει να μάθει περισσότερα για τον κόσμο πέρα από τη θάλασσα. Όταν επισκέπτεται την επιφάνεια, ερωτεύεται τον Πρίγκιπα Έρικ. Παρόλο που οι γοργόνες απαγορεύεται να έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους, η Άριελ αποφασίζει να ακολουθήσει την καρδιά της. Κάνει συμφωνία με την κακιά μάγισσα της θάλασσας Ούρσουλα, η οποία της δίνει μια ευκαιρία να δει τι συμβαίνει στη στεριά, αλλά τελικά βάζει τη ζωή της – και το στέμμα του πατέρα της – σε κίνδυνο.


Σάββατο 22/06 | 21.00 Ξέφωτο 

Brave (2012)

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Brenda Chapman, Mark Andrews

Η Μέριντα εκτός από καταπληκτική τοξότρια είναι η παρορμητική κόρη του θαρραλέου βασιλιά Φέργκους και της δυναμικής βασίλισσας Έλινορ. Αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι στη ζωή και στο τραχύ και μυστηριώδες τοπίο των Highlands της Σκωτίας, η Μέριντα αψηφά ένα αρχαίο έθιμο που είναι ιερό για τους φωνακλάδες άρχοντες της χώρας: τον τεράστιο άρχοντα Μαγκάφιν, τον στριμμένο λόρδο Μάκιντος και τον στρυφνό λόρδο Ντίγκουολ. Οι πράξεις της Μέριντα προκαλούν χάος στο βασίλειο που δεν επιδέχεται καμίας διόρθωσης κι όταν απευθύνεται στην εκκεντρική γριά Μάγισσα για βοήθεια, μπλέκει με μια νοσηρή κατάρα. Για να σωθεί θα χρειαστεί να επιστρατεύσει όλο της το κουράγιο και να ανακαλύψει τι θα πει πραγματική γενναιοψυχία, πριν να είναι πολύ αργά. Αυτή η παραγωγή της Disney/Pixar είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, που δεν της λείπει ούτε το χιούμορ, ούτε η συγκίνηση, και αποτέλεσε την πρώτη ταινία στην ιστορία του στούντιο που έδωσε τα σκήπτρα του πρωταγωνιστικού ρόλου σε ένα ατίθασο κορίτσι με φλογερό μαλλί και ταμπεραμέντο.


Σάββατο 30/06 | 21.00 Ξέφωτο 

Coco (2017)

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Lee Unkrich, Adrian Molina

Παρά τη μυστηριώδη οικογενειακή απαγόρευση της μουσικής -η οποία κρατάει ολόκληρες γενιές-, ο Μιγκέλ ονειρεύεται να γίνει διάσημος μουσικός όπως το είδωλό του, Ερνέστο δε λα Κρουζ. Μετά από μερικά αλλόκοτα γεγονότα, και λαχταρώντας να αποδείξει το ταλέντο του, ο Μιγκέλ θα βρεθεί στην εκθαμβωτική, συναρπαστική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Με συνοδοιπόρο έναν γοητευτικό απατεώνα που ακούει στο όνομα Έκτωρ, ο Μιγκέλ θα ζήσει ένα απίστευτο ταξίδι που θα φανερώσει την κρυφή ιστορία της οικογένειας του. Συγκίνηση και θαυμάσια μουσική σε μια ιστορία της Pixar για τη μνήμη, την οικογένεια και το τραγούδι. Τιμήθηκε με δύο Βραβεία Όσκαρ, για την Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και για το Καλύτερο Τραγούδι («Remember Me»).

 

Σύντομα θα ανακοινωθούν και οι επόμενες ημερομηνίες!

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Τα προγράμματα Park Your Cinema και Park Your Cinema Kids πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο