ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ‘Aπό τις Λέξεις στην Εικόνα’

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ‘Aπό τις Λέξεις στην Εικόνα’

για παιδιά 9-12 ετών

Share

Ένα κινηματογραφικό εργαστήριο το οποίο καθοδηγεί τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ιδέας μέχρι το τελικό προϊόν. Μέσα από δημιουργικές ασκήσεις βασισμένες σε δεξιότητες, τα παιδιά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ιστορίας και των χαρακτήρων της ταινίας Ο Θησαυρός του Νίκο (Nico Finds A Treasure), η οποία βρίσκεται στο αρχικό στάδιο της γραφής του σεναρίου.

Τα παιδιά θα επινοήσουν ιστορίες, θα σχεδιάσουν πλάνα, θα περιγράψουν τον χαρακτήρα του Νίκο και των φίλων του και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον σκηνοθέτη και την σεναριογράφο της ταινίας, για το πώς οπτικοποιούμε μια ιστορία και για το τι ιστορίες και χαρακτήρες επιθυμούν πραγματικά τα παιδιά να δουν στο σινεμά.   

Ο Θησαυρός του Νίκο βασίζεται σε εικονογραφημένο βιβλίο του βραβευμένου Γερμανού συγγραφέα Ali Mitgutsch, το οποίο μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη η σεναριογράφος Αλεξάνδρα Δυράνη-Μαούνη και ο σκηνοθέτης Κωνσταντής Φραγκόπουλος. 

Η ταινία υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Creative Europe, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Goethe Institut και είναι παραγωγή των εταιριών Anemon & asterisk (Ελλάδα), Bindfilm (Ολλανδία) και Lieblingsfilm (Γερμανία).

 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Παιδαγωγική ομάδα απ’Ουσία & Anemon 

.

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μέγαρο Μουσικής – Αίθουσα Εκπαιδευτικών

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 15:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 17:30
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ηλικίες
9-12
Διάρκεια
90'
Αριθμός συμμετεχόντων
20
Κόστος συμμετοχής
5€
Μετάβαση στο περιεχόμενο