ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ‘Κινούμενα Μιρονάκια’

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ ‘Κινούμενα Μιρονάκια’

για παιδιά 7-9 ετών

Share

Πώς θα έμοιαζαν τρεις πίνακες του Μιρό αν προσθέταμε τους δικούς μας χαρακτήρες;

Με σημείο εκκίνησης την ταινία του φεστιβάλ Μιρονάκια (Mironins, 2022), τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές αρχές της τεχνικής stop motion animation, θα δημιουργήσουν και θα κινήσουν δικούς τους μοναδικούς χαρακτήρες, με έμπνευση πίνακες του Μιρό.

Στόχος του εργαστηρίου είναι οι συμμετέχοντες να συνεργαστούν παίζοντας, να σχεδιάσουν και να βιώσουν τη βασική διαδικασία δημιουργίας μιας σύντομης ομαδικής ταινίας κινούμενης εικόνας, δημιουργώντας πρωτότυπους κινούμενους πίνακες. Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί είναι cut-out (2D) animation.

Επίσης, οι μικροί animators θα ζωγραφίσουν και θα κατασκευάσουν ένα θαυματρόπιο (προ-κινηματογραφικό οπτικό παιχνίδι) που θα το πάρουν μαζί τους στο τέλος του εργαστηρίου.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Χριστίνα Ντεπιάν & Ιωάννα Γιακουμάτου

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΝΤΕΠΙΑΝ & ΙΩΑΝΝΑ ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΥ Η Χριστίνα Ντεπιάν, εικαστικός-εκπαιδευτικός και η Ιωάννα Γιακουμάτου, εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών, αποτελούν μια «κινούμενη» ομάδα. Διδάσκουν stop motion animation και οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων τους δημιουργούν τις δικές τους μοναδικές ταινίες κινούμενης εικόνας. Οι δυο τους πραγματοποιούν εργαστήρια και σεμινάρια σε ποικίλες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, με μια πρωτότυπη τεχνική και αισθητική animation που ενέχει τον πειραματισμό. Στόχος τους είναι οι συμμετέχοντες να βιώσουν τη συνεργασία, την ομαδική δουλειά και την ελευθερία στην αισθητική δημιουργία.

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Μέγαρο Μουσικής – Αίθουσα Εκπαιδευτικών

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 15:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Κυριακή 20 Νοεμβρίου 13:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Ηλικίες
7-9
Διάρκεια
120'
Αριθμός συμμετεχόντων
15
Κόστος συμμετοχής
18€
Μετάβαση στο περιεχόμενο