Ομάδα (Κριτική Επιτροπή – Cinekid 2023) Duplicate

Ομάδα (Κριτική Επιτροπή – Cinekid 2023) Duplicate

Κριτική επιτροπή

 

Μυρτώ Δεληβοριά

Εικονογράφος, ζωγράφος

Η Μυρτώ Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι εικονογράφος και ζωγράφος. Έχει εικονογραφήσει βιβλία, αφίσες για παραστάσεις, επιτραπέζια παιχνίδια και η δουλειά της έχει εκδοθεί στην Ελλάδα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Κορέα και το Πεκίνο. Έχει βραβευτεί για τις εικονογραφήσεις της με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης, το Βραβείο !ΕΒΓΕ, το Βραβείο Εικονογράφησης του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου μεταξύ άλλων. Το 2016 διακρίθηκε με Αναγραφή στους τιμητικούς πίνακες της διεθνούς οργάνωσης για το παιδικό βιβλίο, ΙΒΒΥ 2016.

Ζαχαρίας Μαυροειδής

Σκηνοθέτης

Ο Ζαχαρίας σπούδασε αρχιτεκτονική στην Θεσσαλονίκη, θέατρο στη Μαδρίτη και κινηματογράφο στην Αθήνα και στην Κούβα. Έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου – Berlinale και στο Sarajevo Talent Campus, ενώ είναι υπότροφος του προγράμματος Artworks του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Διδάσκει σενάριο σε σχολές της Αθήνας. Τον Σεπτέμβρη 2022 εκλέχθηκε γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ενδεικτική φιλμογραφία Απόστρατος (μυθοπλασία, 99’, 2019, Ελλάδα), Στο Σώμα της (ντοκιμαντέρ, 83’, 2018, Ελλάδα/Σουηδία), Ο Ξεναγός (μυθοπλασία, 104’, 2011, Ελλάδα), Pink River (μυθοπλασία, 18’, 2009, Βοσνία-Ερζεγοβίνη).

Κωνσταντίνος Μπουρούνης

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Προγράμματος, ΕΡΤ

Ο Κωνσταντίνος Μπουρούνης αποφοίτησε με πτυχίο στη Φυσική από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά το έντονο ενδιαφέρον του για τα media τον οδήγησε, για πάνω από 20 χρόνια τώρα, σε θέσεις ευθύνης ως διευθυντής μέσων – έντυπων και ηλεκτρονικών – με έμφαση στο νεανικό κοινό. Σήμερα βρίσκεται στη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Προγράμματος ΕΡΤ, ενώ έχει διατελέσει προϊστάμενος Νεανικού και Digital Προγράμματος της ΕΡΤ, όπου ασχολήθηκε σημαντικά με το ERTFLIX. Επί σειρά ετών υπήρξε Διευθυντής Προγράμματος, Εμπορικός Διευθυντής και Marketing στον όμιλο Mad (Mad TV, Mad Radio).

Στέλλα Σερέφογλου

Σκηνοθέτις, Θεατροπαιδαγωγός

Η Στέλλα Σερέφογλου ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως σκηνοθέτις θεάτρου και κινηματογράφου με έμφαση στο παιδικό θέαμα. Σπούδασε διαφήμιση στο London Metropolitan University ενώ παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου στο City Lit College. Στη συνέχεια σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Τελευταία της δουλειά είναι η παράσταση “Αβγώ”, που παίζεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Μουσικής από το 2018. Το 2021 ολοκλήρωσε τη μικρού μήκους ταινία “Το Πέταγμα του Πιγκουίνου” που έκανε πρεμιέρα στο Cinekid Film Festival και συνέχισε την πορεία της σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου (41ο Uppsala International Film Festival, 35ο European Youth Festival, 41ο Ciné-Jeune de l’Aisne κ.ά.). Το 2022 έλαβε έγκριση από το ΕΚΚ στο πρόγραμμα Πρώτη Ταινία – Γραφή για την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία. Συνεργάζεται από το 2019 με το Εθνικό Θέατρο όπου διδάσκει σε παιδιά και εφήβους ενώ παράλληλα σκηνοθετεί διαφημιστικά για την τηλεόραση.

Άγγελος Τσαούσης

Σκηνοθέτης, κινηματογραφιστής, παραγωγός

Ο Άγγελος Τσαούσης έχει εκτενή εμπειρία ως σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής στη διεθνή βιομηχανία ντοκιμαντέρ από το 2006. Ως παραγωγός έχει δημιουργήσει την ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Filmografik. Αυτό το διάστημα εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Νότιο Αστεροσκοπείο ως κινηματογραφιστής. Είναι υπότροφος του Fulbright και του San Francisco Film Society Fellowship.

Μετάβαση στο περιεχόμενο