Συνεργαζόμενα Σχολεία

Συνεργαζόμενα Σχολεία

Το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας θέλει να συνεργαστεί με δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας. Γιατί να γίνει το σχολείο σας συνεργάτης του Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου;

 

Τα συνεργαζόμενα σχολεία παίρνουν μέρος στην επιτροπή για το «Βραβείο καλύτερης ταινίας σχολικού προγράμματος».

Το Φεστιβάλ απονέμει βραβεία κοινού σε τρεις κατηγορίες. Μία από αυτές τις κατηγορίες είναι το «Βραβείο καλύτερης ταινίας σχολικού προγράμματος». Η επιτροπή που αποφασίζει για το βραβείο αποτελείται από μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου των συνεργαζόμενων σχολείων. Τα μέλη της επιτροπής έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν επαγγελματίες του χώρου για να προετοιμαστούν και να κατανοήσουν το ρόλο τους ως μέλη της κριτικής επιτροπής. Στη συνέχεια, θα παρακολουθήσουν τις ταινίες του σχολικού προγράμματος και θα τις αξιολογήσουν με κριτήρια κριτικής κινηματογράφου προκειμένου να καταλήξουν στην ταινία που θα λάβει το «Βραβείο καλύτερης ταινίας σχολικού προγράμματος».

 

Τα συνεργαζόμενα σχολεία παίρνουν μέρος στη συμβουλευτική επιτροπή επιλογής ταινιών.

Το Φεστιβάλ θα δημιουργήσει μια συμβουλευτική επιτροπή από εκπαιδευτικούς και γονείς των συνεργαζόμενων σχολείων που θα συμμετάσχει στο δημιουργικό διάλογο κατά την διάρκεια της τελικής επιλογής των ταινιών.

 

Τα συνεργαζόμενα σχολεία έχουν προτεραιότητα στην κράτηση των ειδικά σχεδιασμένων σχολικών προβολών και προσκλήσεις για τις προβολές του Φεστιβάλ.

Θέλετε να μάθετε για όλα τα οφέλη των συνεργαζόμενων σχολείων;
Επικοινωνήστε μαζί μας!

Θέλετε να γίνει το σχολείο σας συνεργάτης του Φεστιβάλ για το 2021; Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!

Φόρμα επικοινωνίας

Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Κάτια Παπασπηλιοπούλου
Τηλέφωνο 693 29 29 611
Μετάβαση στο περιεχόμενο