Αρχείο Ταινιών
Επιλέξτε χρονιά
Επιλέξτε κατηγορία
Ο Κατάκ, μια νεαρή φαλαινίτσα που θέλει όσο τίποτα άλλο να μεγαλώσει και να εξερευνήσει τον κόσμο, ανησυχεί που παραμένει λευκός, ενώ οι συνομίληκοί του έχουν αρχίσει να παίρνουν ένα γκρίζο χρώμα.
● Κριστίν Νταγιέρ-Ντιπόν, Νίκολα Λεμέ ● 79' ● Καναδάς

Ερνέστ & Σελεστίν: Το Ταξίδι

Ernest & Célestine: A Trip to Gibberitia

Οι αξιαγάπητοι Ερνέστ και Σελεστίν ταξιδεύουν στη χώρα των αρκούδων, η οποία φημίζεται ως το σπίτι των καλύτερων μουσικών του κόσμου, για να φτιάξουν το σπασμένο βιολί του τροβαδούρου Ερνέστ.
● Ζαν-Κριστόφ Ροζέ, Ζουλιέν Τσενγκ ● 80' ● Γαλλία, Λουξεμβούργο
Με μερικούς σπόρους μαυροσούσαμου στο χέρι και με τη βοήθεια της πριγκίπισσας του Χαλεπιού, η 6χρονη Ντούνια φεύγει από την Συρία με σκοπό να ταξιδέψει σε ένα μακρινό καινούργιο κόσμο.
● Μάρια Ζαρίφ, Αντρέ Καντί ● 72' ● Καναδάς, Γαλλία
Όταν προκαλεί ζημιά στον υπολογιστή του σχολείου, ο Μόντι, ένα αισιόδοξο και πάντα χαρούμενο αγόρι, υποχρεώνεται να βλέπει ψυχολόγο τρεις φορές την εβδομάδα και να επιστρέψει στην πρώτη τάξη. Η διάγνωση είναι πως πρόκειται για ένα παιδί με «περίεργα μυαλά» και ότι δεν θα πετύχει τίποτα στη ζωή του.
● Άντερς Μοργκενχάλερ, Μάικλ Βουλφ ● 84' ● Δανία

Το Κορίτσι-Λαγωνικό

Α Greyhound of a Girl

Η 11χρονη Μαίρη είναι εκκολαπτόμενη δουβλινέζα σεφ, της οποίας το όνειρο στηρίζει με πάθος η πολυαγαπημένη της γιαγιά, η οποία, όμως, λαμβάνει μια πολύ ανησυχητική ιατρική διάγνωση που βυθίζει στη λύπη όλη την οικογένεια.
● Ένζο ντ’Αλό ● 88' ● Λουξεμβούργο/Ιταλία/Ιρλανδία/Ηνωμένο Βασίλειο/Εσθονία/Λετονία/Γερμανία
Γνωρίστε την Παουλίνα, την απίθανη φίλη που θα ήθελαν να είχαν όλα τα παιδιά.
● Νέβεν Χιτρέκ ● 96' ● Κροατία
Ο 11χρονος Τόνι γεννήθηκε με ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό: λάμπει με ένα χρυσό φως.
● Φίλιπ Πόσιβατς ● 82' ● Σλοβακία, Ουγγαρία, Τσεχία
Με φόντο τα υπό εξαφάνιση νησιά κατά μήκος του επικίνδυνα φουσκωμένου ποταμού Βραχμαπούτρα στο Μπαγκλαντές, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το γενναίο αγώνα της 12χρονης Αφρίν, η οποία προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο που πολιορκείται από τις ανελέητες δυνάμεις της φύσης.
● Άγγελος Ράλλης ● 91΄ ● Γαλλία/Ελλάδα
H 12χρονη Ζιστίν είναι σίγουρη ότι θα είναι πιο ευτυχισμένη στη ζωή της αν οι γονείς της χωρίσουν. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι οι γονείς της δεν έχουν καμία πρόθεση για κάτι τέτοιο, κι ας τσακώνονται συνέχεια.
● Σαντρίν Μπροντέρ-Ντεροζιέ ● 88' ● Καναδάς
Οι δύο κολλητοί Ντίλαν και Γιούσεφ ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
● Κάμιελ Σουβενάρ ● 90' ● Γερμανία/Ολλανδία
Η Τζέιμι μόλις έχει αρχίσει να συνηθίζει τη νέα της ζωή στο ολλανδικό οικοτροφείο για κωφούς όταν πληροφορείται ότι η πολυαγαπημένη της γιαγιά, το μόνο άλλο μέλος της οικογένειάς της που είναι κωφό, είναι στο νοσοκομείο.
● Νικόλ Βαν Κίλσντονκ ● 91' ● Ολλανδία
Ο Λούκας, ο Λουίτζι, ο Λουσιέν και ο Λούντβιχ είναι τέσσερις αχώριστοι φίλοι. Η οδύσσειά τους ξεκινά  στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν κατά λάθος μείνουν πίσω κατα τη διάρκεια εκκένωσης του ορφανοτροφείου στο οποίο μένουν.
● Γιαν Σαμουέλ ● 109’ ● Γαλλία
Μπορεί η 12χρονη Μίνα να είναι άριστη στην τάξη της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και η πιο δημοφιλής.
● Ορόρα Γκοσέ ● 90΄ ● Νορβηγία
Ξαπλωμένη στο κρεβάτι του ορφανοτροφείου της, η 11χρονη Λου ανυπομονεί να επανενωθεί με τη μαμά της, που –όπως ισχυρίζεται η μικρή– είναι μια διάσημη χολιγουντιανή κασκαντέρ που μυρίζει πορτοκάλι και μιλάει στα αστέρια.
● Ζάρα Ντβίνγκερ ● 91' ● Ολλανδία
Για δεύτερη χρονιά, μια ομάδα σινεφίλ μαθητών και μαθητριών της B΄ και Γ΄ Γυμνασίου ανέλαβε ρόλο επιμελητή προγράμματος. Η μαθητική επιτροπή είδε, συζήτησε και επέλεξε τις πέντε (5) ταινίες της ενότητας, που αγγίζουν μια ευρεία θεματολογία από το στρατό ως τα social media.
● 88'
Πώς αυτοπροσδιοριζόμαστε σε έναν κόσμο όπου οι οθόνες μπορούν να είναι ένα παράθυρο στον κόσμο αλλά ταυτόχρονα και μια αντανάκλασή μας;
● Χόγια Τομ ● 85΄ ● Γερμανία
Μετάβαση στο περιεχόμενο